Агресія проти Грузії має й економічний аспект. Це очевидно

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.08.2008 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5609

Руйнування економічної інфраструктури на окупованих територіях Грузії показало економічну складову мотивації агресії. Не пов’язану із НАТО.

“Росія зацікавлена залишити за собою позиції безальтернативного постачальника нафти з середньоазійських держав в Європу. Підрив мосту на території Грузії – це не випадковість, а провокація з боку Росії для того, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в Грузії, і ускладнити соціально-економічний стан цієї країни. Без сумніву – це диверсійна спроба посилення економічної залежності Грузії від Росії. Такі дії мають бути засуджені світовою спільнотою ”.

Про це сказав народний депутат від фракції НУ-НС, член парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Тарас Стецьків.

Як стало відомо, Азербайджан внаслідок підриву залізничного мосту на ділянці Горі – Тбілісі, скоротив відправку вантажних вагонів з нафтою і нафтопродуктами до Вірменії. Наразі 72 товарних вагони не можуть потрапити у Вірменію.

Депутат наголосив, що “Російські миротворці, які перестали виконувати миротворчі функції, а перетворились на агресорів, мають бути виведені з території Грузії, Абхазії і Південної Осетії. Необхідно негайно ввести новий миротворчий контингент під егідою міжнародних сил ООН, ОБСЄ, без будь – якої участі російських військових”.

Як повідомлялося раніше, російські окупаційні війська та бандформування, які діють спільно із ними, не тільки грабують населення та цивільні об’єкти, а й активно й методично винищують цивільну інфраструктуру окупованих територій, в тому числі промислові підприємства, шляхи сполучення, коммунікації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.