Війна у Грузії. Росія дивно відводить війська

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.08.2008 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5610

Озброєні сили РФ почали покидати Цхінвалі. Російська військова техніка невеликими групами по п’ять-десять машин рухається з південноосетинської столиці у бік Владикавказу. Грузинські джерела стверджують про нові рейди окупантів.

Зокрема, у бік російського кордону прямують системи ППО "Оса" і автомобілі з військовослужбовцями. Як повідомив один із старших офіцерів, виведення російських військ, ймовірно, триватиме декілька днів. За його словами, війська в невизнану республіку вводилися не один день, а, значить, і виводитися будуть впродовж певного часу.

Тим часом, МВС Грузії заявляє, що російські війська не тільки не покидають територію Грузії, а проникають далі углиб країни. Про це повідомив представник грузинського МВС Шота Утіашвілі.

За його словами, шість російських військових машин рухаються наразі з Хашурі в місто Сачхере, розташоване в 50 кілометрах на північ від Хашурі, і ще шість - в місто Боржомі, розташоване в 25 кілометрах на північний захід від Хашурі. З інших джерел інформації про ці пересування не поступало.

В той же час репортери з місця подій повідомляють, що поки не спостерігається масового виведення російських військ з грузинської території. Згідно з цією інформацією, російська військова техніка стоїть уподовж дороги на південь від Цхінвалі, а на контрольно-пропускному пункті між Росією і Південною Осетією потік машин в обох напрямах приблизно однаковий.

Нагадаємо, що як заявив Президент Росії Медвєдєв, сьогодні має розпочатися вивід російських військ із окупованої грузинської території.

За матеріалами Lenta.ru


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.