Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують грабувати та захоплювати заручників

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.08.2008 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5614

Російські військові у Потійському порту затримали грузинських військовослужбовців та вивезли у напрямку Сенакі.

Про це повідомляє місцева влада. Не виключено, що грузинських військових, яким на очах у журналістів зав’язали очі й посадили в російські бронетранспортери, відправили до села Теклаті поблизу Зугдіді, де також дислокуються російські військові.

Чотири російські бронетранспортери з’явилися на території морського порту в Поті вдосвіта 19 серпня. Вони паралізували всі виробничі потужності району порту, а потім захопили 20 грузинських військовослужбовців, які вночі були введені у порт для отримання гуманітарного вантажу США і забезпечення безпеки порту.

Представники потійської влади і духівництва вели переговори про звільнення грузинських військових, проте ці переговори не мали успіху.

Цю інформацію фактично підтвердив замначальника російського Генштабу Анатолій Ноговіцин, який заявив, що серед затриманих поблизу р. Поті двадцяти грузинських військовослужбовців, - три людини арабської національності.

Крім того, Regionalreporters повідомляє, російськими військовослужбовцями були підірвані напівзатоплені кораблі берегової охорони Грузії. Корабель берегової охорони "Аєті" й десантний "Борт-302", раніше пошкоджені російськими військовими, були повторно підірвані 19 серпня приблизно о 13:00.

За інформацією керівника служби зі зв’язків з громадськістю Потійського порту Гочі Лемонджави, російські військові також викрали з порту два автомобілі марки "Хаммер", що належали приватним підприємцям, і вивезли їх з міста.

Генеральний директор Потійського порту Алан Мідлтон виразив протест у зв’язку з діями російських військових у порту.

За його словами, у позов проти збройних сил Росії, який готується наразі для пред’явлення до міжнародного суду, додасться сьогоднішній факт, коли російські військові знов увійшли на територію порту.

"Це третій випадок, коли російські військові проникають на територію порту. Це не військова установа і росіяни не мали ніякого права заходити сюди", - заявив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.