Відродження імперії. Російські законодавці готуються ухвалити розчленування Грузії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.08.2008 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5620

Голова Ради Федерації Сергій Міронов заявляє, що верхня палата російського парламенту готова визнати незалежність Південної Осетії і Абхазії. Якщо скаже Президент і прем’єр.

"Рада Федерації готова визнати незалежний статус Південної Осетії і Абхазії, якщо того побажає народ цих республік, а також якщо буде відповідне рішення Президента Росії", - сказав журналістам спікер Ради Федерації Сергій Міронов.

Сьогодні відбудеться позачергова сесія парламенту Абхазії в Сухумі, на якій планується розгляд звернення до президента Росії і палат Федеральних Зборів РФ із проханням визнати незалежності республіки, повідомив спікер абхазького парламенту Нугзар Ашуба.

Напередодні повідомлялося, що в четвер, 21 серпня, в Сухумі пройдуть Усенародні збори, на яких планується прийняти звернення народу Абхазії до Росії з проханням визнати незалежність республіки.

Нагадаємо, ще в березні парламент Абхазії звертався до ООН і Росії із закликом визнати незалежність республіки. Депутати російської Держдуми, вивчивши звернення, запропонували президентові й уряду РФ розглянути питання про доцільність визнання незалежності невизнаних республік.

Тоді ще Президент РФ Володимир Путін у квітні доручив уряду розробити заходи з надання наочної допомоги населенню невизнаних республік і взаємодіяти з фактичними органами влади Абхазії.

Такі дії Росії в результаті викликали загострення відносин з Грузією, які переросли у війну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.