Добалакалися. Клерки гаранта приплітають Тимошенко до Москви

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.08.2008 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5627

Серіал “Зрадниця Тимошенко” у постановці акторів із Банкової триває. Тепер прем'єра від коаліції демократичних сил приплітають до комуністів із натяком на прогресивних вітренківців та загиблого Курочкіна.

Заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський зауважив, що в Україні за активної участі російських політичних кіл відбуваються спроби відродити масштаб втручання у передвиборчі кампанії, не бачений з 2004 року, повідомляє прес-служба.

«Сьогодні в Україні російськими політичними колами створюється організаційна база для реваншу політичних сил та ідей, що програли чотири роки тому. Подібне відбувалося в 2004 році, коли в Києві діяв так званий «Російський клуб», що виступав джерелом антиукраїнських заяв і був організаційним центром багатьох провокацій проти кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

На 4-6 вересня цього року намічено захід, який має стати своєрідним дефіле антиукраїнських діячів і позицій.

Конференцію «Україна-Росія: проблемні сторінки спільної історії» організовує така собі «Гуманітарна україно-російська рада», газети «2000» і «Ізвестія» - коштом Державної програми РФ з допомоги співвітчизникам за кордоном. Не є таємницею прямий зв'язок цієї програми із Службою зовнішньої розвідки РФ», - заявив Андрій Кислинський.

Відповідно до робочих документів конференції, на ній передбачене обговорення тем, саме формулювання яких для українського суспільства є провокативним: оцінка «голода в СССР», «пересмотр итогов Второй Мировой войны», «проблемные вопросы... преподавания совместной украинско-российской истории в учебных заведениях».

До участі в конференції запрошені одіозні особи з російського та українського боку, зокрема ті, кому заборонявся в'їзд в Україну через їх антиукраїнську діяльність (К.Затулін, В.Водолацький та інші).

«Таким чином, сьогодні відтворюється модель підтримки силам, які працюють на інтереси Російської Федерації. Найближчим часом буде зрозуміло, чи розшириться коло таких традиційних апологетів інтересів Москви, як КПУ і ПСПУ, за рахунок Блоку Юлії Тимошенко», - заявив заступник Глави Секретаріату Президента України.

Він зауважив, що, якщо перші дві сили традиційно виступають на рівні заяв і нечисленних мітингів, то у БЮТ та його керівництва є можливість надавати послуги російським інтересам на серйознішому рівні - рівні урядових рішень.

«Йдеться і про перешкоджання плановому (аверсному) використанню трубопроводу «Одеса-Броди», і витіснення з українського ринку неросійських суб'єктів, зокрема у галузі видобування енергоносіїв, і організацію приватизації в інтересах російського бізнесу», - наголосив Андрій Кислинський.

Не варто залишати поза увагою і те, в яких зовнішніх умовах відбувається ця конференція. Росія у зв'язку з подіями в Грузії фактично протиставила себе світовому співтовариству, а офіційні заяви, що лунають з Москви, свідчать, що курс Кремля на міжнародну ізоляцію Росії продовжуватиметься.

Зрозуміло, що за таких умов російському керівництву потрібна будь-яка підтримка ззовні. Цього прагнутимуть і організатори та учасники конференції. Очевидно також, що слід очікувати спроб активізувати такого роду діяльність в Україні.

У цьому зв'язку Андрій Кислинський наголосив, що ми завжди виступали за розвиток дружніх відносин з Російською Федерацією та російським народом. Більше того, Україна ніколи не уникала обговорення гострих проблем будь-якого характеру, демонструючи добру волю та бажання діяти в конструктивному дусі на благо обох держав та їх народів.

«Зважаючи на системний характер діяльності російських кіл із підтримки «п'ятої колони» в Україні, проведення згаданої конференції є викликом усім національно-демократичним силам. Реакція на цей захід - або відсутність реакції - будуть промовистим свідченням того, яку позицію займають політичні сили», - зауважив Андрій Кислинський.

Замість післямови. Дуже гірко дивитися на оці дешеві витребеньки примітивного чиновницького мислення. Напевно хтось на Банковій вважає, нас, українських виборців дурнішими за себе. А даремно. Бо ми за панів Балогу і Кислинського не голосували. І тепер вже точно не проголосуємо у осяжному майбутньому.

Якщо у такий спосіб клерки бажають підняти рейтинг Президента, то особисто Вам, Вікторе Андрійовичу, можемо повідомити, що такими діями, Ваші підлеглі тільки знищують залишки Вашого авторитету.

Між тим, насмілимося нагадати Вам, шановний пане Президенте, що сьогодні, як ніколи, Україна потребує не розбрату, а єднання. І навколо чого ми оце маємо об'єднуватися, дозвольте спитати? Навколо клоунади Балоги-Кислинського? Подумайте самі, кому вигідні зазначені особи, або спитайте у простих українців, які за вас стояли на Майдані.

Бо ж усім очевидно, що за цією примітивною брехнею, щонайменше, стоять фінансові інтереси ахметових та ярославських і аж ніяк не інтереси нас, виборців. А значить - не національні інтереси України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.