Ющенку набридло, що нація живе догадками чи байками

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 26.07.2006 21:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=563

Президент України Віктор Ющенко ініціює круглий стіл для обговорення політичної ситуації за участю не лише політиків, але й відомих громадських діячів.

Ющенко: Нація повинна знати те, про що говорить політична еліта і політичні сили на переговорах

Президент наголошує, що готовий зробити все, щоб круглий стіл відбувся у четвер. Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю провідним інформаційним агентствам і телеканалам України, повідомляє Кореспондент.net.

"Я ініціюю круглий стіл, бо переконаний, що нація повинна знати те, про що говорить політична еліта і політичні сили на переговорах", - сказав Ющенко.

При цьому Президент додав, що йому "набридло, що нація живе догадками чи байками, які хтось випадково озвучує із тих чи інших ЗМІ".

Тому, заявив глава держави, він наполягає на тому, що проведення публічного, відкритого круглого столу, де будуть розкриті позиції, на яких стоять ті чи інші політичні сили, за що вони борються і як це має бути зафіксовано, є єдиним способом дати чесну відповідь нації.

При цьому Ющенко підкреслив, що такий круглий стіл має відбутися не тільки з політиками, тим більше, за його словами, можна легко прогнозувати, що вони будуть говорити.

"Проблема, що на сьогодні ще немає тієї формули, яка б могла закріпити це і вивести на рівень гарантії дій. Тому потрібна громадськість, громадські діячі, які є авторитетом нації", - наголосив Президент.

Ющенко не виключає розпуску парламенту

Віктор Ющенко не виключає розпуску Верховної Ради України, хоча це і принесе додаткову конфронтацію, передає УНІАН.

Президент вважає, що існують різні варіанти розвитку подій у нинішній політичній ситуації, зокрема, розпуск парламенту або формування іншої коаліції.

Так, сказав Ющенко, є два способи вирішення проблем у Верховній Раді – злагода або розпуск законодавчого органу. Президент сказав, що не відкидає варіант розпуску: “Він принесе додаткову конфронтацію, але як відповідь може існувати”.

Ще один вихід із ситуації – формування іншої коаліції, “яка б дала відповіді на всі політичні виклики”, - сказав Президент. Як повідомив Ющенко, “переговори у цьому напрямку йдуть, є прогрес, але він поки що недостатній, щоб зняти усі питання”.

Водночас Ющенко наголосив, що при будь-якому варіанті розвитку подій “призначення керівників силового блоку виводиться із дискусії, оскільки це право залишається за Президентом”. Призначення керівників МВС, Міністерства оборони, МЗС, Генеральної прокуратури, СБУ – це “ініціативи, які повинні йти виключно від Президента”, - заявив Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.