Війна у Грузії. Російський генерал визнав, що окупанти нікуди не підуть

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.08.2008 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5632

Російський генерал підтвердив, що окупаційні війська грабують грузинські військові склади і не збираються покидати окуповану територію.

Відповідаючи на питання журналістів про можливу чисельність російських миротворців в зоні грузино-осетинского конфлікту, замначальника Генштабу генерал Ноговіцин сказав: "Мандат миротворців для нас - підстава присутності в цьому регіоні. Що стосується складу необхідних сил і засобів, то ми виконаємо рішення, які будуть прийняті на різному політичному рівні".

Анатолій Ноговіцин додав, що в даний час російська сторона вивозить з регіону конфлікту частину озброєнь, які були туди додатково ввезені при загостренні ситуації. "І нові постачання озброєння в регіон недоцільні", - підкреслив генерал.

В той же час Росія залишає за собою право заявити, що в колишніх межах відповідальності Змішаних сил по підтримці миру в зоні грузино-південноосетинського конфлікту миротворчі функції виконуватимуть тільки російські військовослужбовці. Також він нагадав, що миротворці РФ знаходяться в Південній Осетії в рамках російсько-грузинської угоди від 1992 року, яка не підлягає односторонньому припиненню.

Зараз, розповів Ноговіцин, продовжується облаштування наглядових постів, перша лінія яких із 8 постів пройде по лінії відповідальності миротворчого контингенту, а друга лінія з 10 постів по адміністративному кордону Південної Осетії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.