Російський міністр розповів байку про флот

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 21.08.2008 18:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5633

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляє, що дії України з обмеження переміщень кораблів Чорноморського флоту є порушенням базових домовленостей і викликають подив у Росії.

Про це він заявив сьогодні в Сочі.

«Ці дії України - порушення базових угод і, кажучи дипломатичною мовою, викликають подив», - сказав Лавров.

Він відзначив, що «ті базові угоди, які діють, не накладають ніяких обмежень на пересування кораблів Чорноморського флоту - ні туди, ні назад».

Лавров пояснив, що в базових угодах передбачено обговорення питань, у тому числі і кораблів, що стосуються пересування, і саме російська сторона «неодноразово пропонувала обговорити порядок пересування кораблів українській стороні». Востаннє така пропозиція була зроблена в жовтні минулого року. «Україна послідовно відмовлялася це робити», - сказав міністр.

«Та обставина, що Україна мовчала майже рік і раптом у момент конфлікту (грузино-південноосетинського - ред.) заговорила про це, це, іще раз скажу, порушення базових угод», - відзначив Лавров.

Як повідомлялося раніше, 13 серпня Президент України Віктор Ющенко затвердив порядок перетину державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями і літаками Чорноморського флоту Російської Федерації, що знаходиться на території України.

Президент Ющенко наголосив, що проблеми переміщення російських військових морських та повітряних суден, які тимчасово знаходяться в Україні, давно потребує вирішення, однак, за його словами, російська сторона уникає цих переговорів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.