Перший корабель агресорів повернувся У Севастополь

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.08.2008 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5635

Малий ракетний корабель Чорноморського флоту Росії “Міраж” сьогодні о 8.40 ранку повернувся до Севастопольської бухти. Разом з іншими кораблями російського флоту він брав участь у блокуванні грузинського узбережжя.

Раніше повідомлялося, що під час бою з грузинськими надводними і береговими силами «Міраж» потопив одне судно ВМС Грузії, але і сам зазнав пошкоджень. Головне командування ВМФ Росії спростувало цю інформацію.

Однак сьогодні МРК «Міраж» зустрічали, а потім супроводжували його рух бухтою два рейдових буксири Чорноморського Флоту Росії. Російський корабель також відшвартувався не на звичному для нього місці біля якірної стоянки кораблів ВМС України, а в глибині бухти, за кількома російськими суднами.

Прихід корабля на узбережжі вітали пів сотні прихильників проросійських громадських організацій і політичних партій. В той же час на Приморському бульварі близько десятка активістів молодіжної організації «Студентське братство» під час прибуття російського корабля провели акцію протесту проти участі кораблів Чорноморського флоту Росії у російсько-грузинській війні. Для розведення учасників акції залучені посилені наряди місцевої міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.