Російський генерал потішає журналістів байками. Про страшний спецназ

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 22.08.2008 14:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5637

Заступник начальника Генштабу Анатолій Ноговіцин заявив, що грузинський спецназ 18 серпня захопив двох жителів Цхінвалі, які були представлені як “російські інформатори”. Грузія цю інформацію не підтвердила.

За твердженнями Ноговіцина, глава МВС Грузії "дав термінове розпорядження допитати затриманих із застосуванням тортур, щоб отримати інформацію про "хазяїв", іншими словами, про російську сторону", а також про ті завдання, які перед ними ставилися в рамках розвіддіяльності на грузинському напрямі".

Ноговіцин заявив, що було дане розпорядження "затриманих, після закінчення допиту, ліквідовувати". По інших напрямках "ми відстежуємо аналогічні акції, і це говорить про те, що до нормального миротворчого процесу на цьому напрямі ще дуже далеко", - багатозначно підкреслив генерал.

Відзначимо, російська сторона, на офіційному рівні, вже неодноразово інформувала про затримання грузинських шпигунів.

Так 11 серпня ФСБ Росії повідомила про викриття і припинення розвідувальної діяльності на території Росії ряду співробітників і агентів спецслужб Грузії, які займалися збором військово-політичної інформації на території Росії, зокрема, намагалися отримати відомості про військові і стратегічні об'єкти в Південному федеральному окрузі.

Як доповів Президентові Росії директор ФСБ Бортніков, російські служби безпеки затримали дев'ять агентів грузинських спецслужб, які "вели розвідку військових об'єктів і готували теракти, зокрема на території РФ". Крім того, затриманий один із співробітників спецслужб Грузії, який "нелегально знаходився на території РФ і керував цими агентами". Всіх спійманих агентів доправили на допит у ФСБ. Про подальшу їхню долю нічого не повідомляється ( може "ліквідували після допиту"? - "Аратта").

20 серпня у Ставрополі був затриманий старший офіцер російської армії, який підозрюється в шпигунстві на користь Грузії. Затриманий Михайло Хачидзе є грузином за національністю. За інформацією ФСБ, Хачидзе був завербований на території Грузії в кінці 2007 року.

19 серпня на засіданні Національного антитерористичного комітету директор ФСБ РФ Олександр Бортніков попередив, що грузинські спецслужби готують серію терактів на Північному Кавказі.

Від “Аратти”: Російські військові пропагандисти ніколи не відзначалися наявністю інтелекту, а тим більше - знаннями матеріальної частини.

Про який грузинський спецназ, та й ще у Цхінвалі, тобто в глибокому тилу російських окупаційних сил, може мовитися, особливо після припинення вогню та "повного розгрому грузинської армії", як повідомляв той самий Ноговіцин?

Уявіть собі, який би галас вчинили у Москві і які б каральні акції проти цивільного населення Грузії одразу ж почалися, якби дійсно грузинський спецназ якось проявився на окупованій території!

Принагідно зазначимо, що не маємо іллюзій щодо методів катувань, які застосовуються у російських буцегарнях щодо так званих "шпигунів" та "диверсантів". Де-де, а тут багаті традиції славних чекістів - незмінні. Від часів Ієгуди-Берії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.