Війна у Грузії. Російські окупанти відходять із грузинських населенних пунктів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.08.2008 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5638

Російські окупаційні війська розпочали відхід із захоплених територій.

Російські окупанти покинули територію сіла Ігоєті, де вони перекривали трасу на в’їзді в Горі.

Російська важка техніка покинула місто Каспі. Через пост в Ігоєті в ці хвилини проїхали п’ять танків і один бронетранспортер. На вказаній бойовій техніці перевозяться і російські військові.

Що ж стосується блокпосту в Ігоєті, де знаходяться російські військові, то вони продовжують здійснювати функції і перевіряти автомобілі. За їхніми словами, вони чекають наказу, щоб відбути з Грузії.

Приблизно о 20.00 за тбіліським часом, центральна магістраль і міста регіону Шіда Картлі будуть звільнені від російських військових. Про це в бесіді з журналістами заявив губернатор Шіда Картлі Ладо Вардзелашвілі. За його заявою, скасовані внутрішні пости в Горі і з високих блок-постів вже зняті колони і склади.

За заявою Ладо Вардзелашвілі, в 16.00 він і Олександр Ломая зустрінуться з російським генералом Вячеславом Борісовом. Борісов познайомить їх з новим генералом.

За словами, Вардзелашвілі, вимога грузинської сторони полягала в тому, щоб до 20.00 годин центральна магістраль і захоплені міста були звільнені, на що російська сторона дала свою згоду.

Як повідомлялося раніше, Міністр оборони РФ Сердюков заявив що сьогодні до 24 години російські війська покинуть захоплену територію Грузії і відійдуть до Південої Осетії і Росії.

За матеріалами "Грузія Online"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.