Фракція БЮТ у парламенті порадила Президенту забрати у Космоса орден

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.08.2008 22:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5640

Сьогодні народні депутати від БЮТ виступили із заявою з приводу нагородження столичного мера осрденом Ярослава Мудрого.

Ми подаємо текст заяви без змін та коментарів:

БАНДИТАМ – НАГОРОДИ?

Фракція Блоку Юлії Тимошенко засуджує практику безвідповідальної і аморальної роздачі орденів, медалей та грамот Президентом України. Особливо у тому випадку, коли найвищі державні нагороди роздаються різноманітним пройдисвітам та відвертим авантюристам.

І в цьому контексті ми розцінюємо вручення Віктором Ющенком ордену Леоніду Черновецькому як знущання над здоровим глуздом та всією державною символікою. Особливий цинізм – нагородити київського градоначальника, який всім відомий своєю епатажністю, неадекватністю та корупційними діями, – орденом князя Ярослава на ім’я Мудрий. Хочемо нагадати главі держави, що Ярослав Мудрий збирав до купи землі Київської Русі і будував державу, а не роздавав земельні ділянки наліво й направо родичам, друзям та чиновникам.

Хотілося б також нагадати Президенту Віктору Ющенку, що державні нагороди у цивілізованому світі зазвичай дають за чесну і бездоганну працю, за службу Вітчизні, за геройські дії із захисту національного суверенітету та незалежності, але – не за корупцію, не за співучасть у тіньових операціях, не за приналежність до кримінально-олгархічних кіл.

Можливо Президент України забув, що на Майдані 2004-го він особисто обіцяв „Бандитам – тюрми?”. Адже сьогодні, вочевидь, сповідується інше гасло „Бандитам – нагороди”. Як подібні дії будуть сприйняті людьми, що по праву і по честі нагороджені високими державними нагородами, в секретаріаті президента, мабуть, нікого не цікавить.

Складається враження, що сьогодні глава держави, замість обіцяної боротьби з бандитами, більше займається знищенням коаліції демократичних сил та переслідуванням своїх колишніх колег та соратників, що пліч-о-пліч стояли з ним на Майдані.

З огляду на вищесказане, фракція Блоку Юлії Тимошенко рекомендує Президенту Ющенку В.А скасувати свій указ про нагородження орденом Ярослава Мудрого V-го ступеня Леоніда Черновецького і припинити ганебну практику дарування державних нагород та відзнак корупціонерам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.