НАТО закликає Росію припинити окупацію Грузії

Автор/джерело -  © Грузія Online



Дата публiкацiї - 24.08.2008 19:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5646

Північноатлантичний альянс закликає Росію вивести війська з території Грузії й повернути російських військових до статус-кво 6 серпня.

Заяву про це зробила представник альянсу Кармен Ромеро.

«Наша позиція полягає в тому, що військові повинні повернутися на існуючі до конфлікту позиції», - зазначила Ромеро.

За її словами, поки російські військові остаточно не вийдуть із території Грузії, нормалізувати ситуацію буде неможливо.

Між тим, Російські керівники продовжують публічно твердити, що виконали усі вимоги міжнародного договору про припинення вогню у Грузії. У Москві вважають, що розширювати і взагаі визначати межі так званої «зони безпеки», це виключна справа російських військових. У Москві також вирішили, що у Південній Осетії замість міжнародних миротворчих сил, які визначалися, договором 1992 р., у складі грузинського, осетинського і російського батальйонів, тепер будуть виключно росіські «миртворці», кількість яких визначатиметься виключно у Москві.

Договір про припинення вогню та врегулювання конфлікту між Грузією і Південною Осетією визначав, як головну, - миротворчу ініціативу СНД і для її реалізації було організовано миротворчі сили СНД у складі трьох батальйонів. Після початку, 8 серпня, російської агресії, Грузія вийшла із чкладу СНД.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.