Війна у Грузії. Росія законодавчо оформлює анексію території Грузії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.08.2008 12:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5648

У Росії розпочався активний процес законодавчого оформлення розчленування та анексії територій суверенної Грузії, захоплених агресорами у підсумку операції спецслужб та військових дій.

Верхня палата російського парламенту, Рада Федерації 25 серпня одноголосно проголосувала за звернення до Президента РФ Дмитра Медвєдєва з пропозицією визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Прийняти це звернення сенаторів закликав спікер палати Сергій Міронов.

За словами Міронова, визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії - це необхідна умова забезпечення безпеки їхніх народів. "Ми зобов’язані підтримати прагнення народів Південної Осетії і Абхазії до стабільності, миру і незалежності", - підкреслив спікер Ради Федерації. Міронов також відзначив, що обидві республіки вже володіють "всіма необхідними атрибутами самостійних держав, включаючи демократично сформовані органи державної влади, законодавство, армію" (як загальновідомо - у так званих органах влади кримінальних анклавів Абхазії та Південної Осетії більшість становлять особи із російським громадянством, а "армією" - нині у Москві прийнято називати незаконні бандформування, озброєні російскими "миротворцями" - "Аратта").

Як правова підстава визнання незалежності цих республік Міронов, назвав право народів на самовизначення. За його словами, в період виходу Грузії з складу Радянського Союзу в колишній Грузинській РСР були брутально порушені права автономних утворень, які, як стверджує сенатор, у разі виходу союзної республіки з складу СРСР володіли правом самостійно вирішувати питання про своє перебування у складі цієї республіки (Чеченська автономія також, у той самий період, проголосила про бажання бути державою та вийти із складу РФ, однак - у цьому випадку у праві на самовизначення чеченцям відмовлено за допомогою війни РФ проти власних громадян - "Аратта"). Міронов підкреслив, що після відмови Грузії проводити в березні 1991 року референдум про збереження Союзу "юридично і фактично її суверенітет на території Південної Осетії і Абхазії не розповсюджувався" (окремо звертаємо вашу увагу на сучасний "винахід" московського "права", який не має прецедентів у світовій практиці, бо участь у референдумах, навіть у СРСР, була виключно добровільною і не тягнула за собою ніяких правових наслідків).

Виступаючи в Раді Федерації 25 серпня, так званий президент Південної Осетії Едуард Кокойти заявив, що його республіка, а також Абхазія, мають більше підстав для визнання своєї незалежності, ніж Косово. Кокойти знов звернувся до Президента РФ з проханням визнати республіку Південна Осетія, як незалежну суверенну державу. З аналогічним зверненням до Медвєдєва звернувся і так званий президент Абхазії Сергій Багапш, що також виступив на засіданні верхньої палати російського парламенту. За його словами, ні Абхазія, ні Південна Осетія більше ніколи не будуть з Грузією в одній державі.

Раніше керівництво самопроголошенних Абхазії і Південної Осетії неодноразово зверталося до РФ з проханням про визнання незалежності цих республік. У них були проведені так звані референдуми ( зрозуміло, без залучення іноземних спостерегачів, які б підтвердили їхню демократичність і відсутність фальсифікацій - "Аратта"), населення висловилося за незалежність. Раніше Дмитро Медвєдєв заявляв, що Москва підтримає рішення, прийняті народами Абхазії і Південної Осетії.

Рада Федерації на своєму засіданні також, заднім числом, дозволила Президентові Росії Дмитру Медвєдєву збільшити російський миротворчий контингент в Південній Осетії і Абхазії. Як уточнюється, рішення датоване 8 серпня - тим днем, коли фактично почалося нарощування російського військового контингенту в невизнаних республіках.

Коли почалися бойові дії в Південній Осетії, обидві палати російського парламенту були на літніх канікулах. Жодна й не намагалася їх переривати, і перші засідання, після канікул, відбулися, як і планувалося, 25 серпня. Спікер Ради Федерації Сергій Міронов підкреслив, що з юридичної точки зору ухвалення такого рішення заднім числом "бездоганно" (узаконення війни заднім числом - також суто російське явище - "Аратта").

Раніше заступник начальника Генштабу Анатолій Ноговіцин повідомив, що постійний російський миротворчий контингент в Південній Осетії буде збільшений до 452 військових, в Абхазії - до 2142 військовослужбовців.

Замість післямови. Зовсім не важко здогадатися, що ж буде далі. Далі Президент РФ Медвєдєв милостливо визнає "незалежність" самопроголошенних республік. Потім, після короткої паузи, "незалежні і суверенні" республіки звернуться до РФ із уклінним проханням про прийняття у суб’єкти федерації - і Росія приросте новими окупованими землями суверенної Грузії.

Так, звичайно, станеться, якщо світ буде пасивно спостерегати за діями агресора, як це вже було у минулому столітті, напередодні Другої Світової війни.

За матеріалами російських інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.