Війна у Грузії. Росія узаконює анексію території Грузії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.08.2008 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5656

Президент Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії й Абхазії та закликав інші держави брати приклад у Росії.

Медведєв заявив, що Росія підтримує ідею референдуму в Південній Осетії й Абхазії. І в даній ситуації вважає за необхідне підтримати прагнення народів невизнаних республік до незалежності.

Про це президент РФ заявив на засіданні Ради безпеки РФ.

Він упевнений, що Грузія намагалася приєднати Південну Осетію ціною загибелі тисяч місцевих жителів.

Він нагадав також, що ще в 1991 році Росія врятувала населення Осетії й Абхазії від знищення.

Медведєв підкреслив, що бажання Росії мирно вирішити конфлікт проігнорувала як сама Грузія, яка "методично готувалася до війни", так і НАТО з ЄС.

"Саакашвілі обрав геноцид для вирішення своїх політичних завдань", - заявив президент РФ.

Як повідомлялося раніше, учора, 25 серпня, після рішення російського парламенту про надання незалежності Абхазії і Південної Осетії, країни Заходу звернулися до російського Президента Медведєва з проханням про те, щоб він їх не визнавав.

Крім того, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що очікує, що Президент Росії Дмитро Медведєв не підтримає заклик Ради Федерації і Держдуми про визнання незалежності Південної Осетії й Абхазії.

Федеральний канцлер також наголосила, що від цього рішення залежатимуть подальші стосунки із Росією, зокрема, доля спільних проектів із Газпромом. Вона зазначила, що на ринку Європи, окрім російського газу є аналогічна пропозиція від інших постачальників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.