Президент Саакашвілі звинуватив Росію у анексії територій Грузії

Автор/джерело -  © Reuters



Дата публiкацiї - 27.08.2008 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5663

Президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав рішення керівництва РФ про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії “абсолютно незаконним”.

"Росія ухвалила одностороннє рішення щодо двох грузинських регіонів. Це є першою спробою... коли велика країна намагається поставити на коліна іншу країну і намагається анексувати її територію та змінити її легальні кордони", - сказав Саакашвілі в зверненні до нації, яке транслювався по телебаченню.

"Це рішення повністю неправочинно і не має під собою ніяких міжнародно-правових основ і не матиме ніяких наслідків", - додав Президент Грузії.

Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії, на що Захід відреагував жорстким "ні", а Грузія - звинуваченням в насильницькому захопленні її території.

Президент РФ Дмитро Медведев пояснив одностороннє вирішення Москви визнати незалежність республік, що відкололися від Грузії, волевиявленням їхніх народів і загрозою повторення силової спроби Тбілісі повернути їх під свій контроль.

"За останні тижні Росія зробила неймовірні помилки і завдала неймовірного збитку своєму положенню в міжнародному співтоваристві і міжнародних відносинах", - сказав Саакашвілі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.