Серіал “Ширка понад усьо!”. Вустами трубадура Кріля і руками клерків з СП

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.08.2008 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5670

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує Президента Віктора Ющенка в розвалі демократичної коаліції.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу, коментуючи заяву Ігоря Кріля щодо неефективності демкоаліції.

"Це не будь-який депутат НУНС заявив, а цілий Кріль. Це серйозна заява. Кріль – не просто Кріль, а глашатай Віктора Івановича Балоги і Президента. І сьогодні нарешті, оприлюднено чітка позиція, що НУНС на чолі з Президентом готується створювати коаліцію з ПР", - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що коли Балога витягнув двох депутатів з коаліції, "двох своїх друзів Рибакова і Бута", то виникло питання правового сенсу: чи є коаліція, чи нема.

"Насправді, Конституція вже визначилась, що тільки фракція може увійти чи вийти (із коаліції). Тому ніякі депутати не можуть собі самотужки вийти й залишити в коаліції 225 депутатів", - наголосила Тимошенко.

Втім, відзначила Тимошенко, Партія регіонів зробила подання до КС із приводу існування коаліції. Найбільше здивування прем’єра викликало, що на дебатах в КС представник ПР Олена Лукаш і представник Президента Марина Ставнійчук обрали однакову позицію "і доводили, що коаліції немає".

"Те, що представник президент під стенограму трактувала, що коаліції немає, це є ще одним свідченням того, що коаліцію демократичну розвалює персонально президент", - поскаржилась Тимошенко.

Вона нагадала, що з 18 членів КС шість прийшли туди при владі Партії регіонів, а ще шість обрані за квотою Президента. Відтак ці судді мають більшість, щоб ухвалити необхідне рішення.

"Є велика загроза того, що за сприяння президента і Партії регіонів буде ухвалено рішення, що коаліції не існує", - заявила Тимошенко.

Від себе Тимошенко пообіцяла "до останнього берегти демократичну коаліцію".

"Будь-який політик на моєму місці вже б емоційно відреагував, але я кожне слово зважую, щоб якимись емоціями чи діями не дати руйнувати демократичну коаліцію", - сказала прем’єр.

Вона підозрює, що звинувачення в національній зраді з'явились, щоб було чим аргументувати створення коаліції з Партією регіонів.

"Мені прикро, що так відбувається", - зауважила вона.

Від “Аратти”: нам гірко і бридко спостерегати, як за словесами гаранта про консолідацію і єдність нації, які конче необхідні, аби запобігти долі Грузії, його клерки продовжують каламутити українську владу.

Невже, пане Президенте, ви спдіваєтеся, що московські маріонетки із ПР вам забезпечать другий президентський термін? Бо ж як можна інакше зрозуміти послідовні й наполегливі дії вашого найближчого оточення із розвалу демкоаліції? Тієї самої, за яку віддав голоси український народ. Тієї самої, що з Майданом віддала у ваші руки кермо влади.

Подивіться соціологічні дослідження, пане Президенте. Хіба може справжній лідер нації мати такий авторитет серед виборців? І можемо запевнити - цим ви зобов'язані саме своїм зухвалим клеркам, руками яких вправні диригенти улаштовують колотнечу в українській владі.

Тому, ми нахабно і на підставі Конституції, гарантом якої є Президент, категорично вимагаємо: негайно наведіть порядок і звільніться від ватаги, яка спекулюючи вашим ім'ям та мандатом, наданим вам народом, вже становить явну небезпеку для нашої державності.

Бо інакше - нас усіх чекає біда за сценарієм, розробленим іноземними куловодами місцевих політиканів. Настав час вибору: чи бути національним героєм, чи зганьбитися до сьомого коліна. Обирайте!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.