Клерки гаранта добралися до СБУ. І все заради ширки

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.08.2008 14:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5674

Два офіцери Служби безпеки України заявляють про втручання Секретаріату Президента в роботу цього відомства.

Про це на прес-конференції заявив полковник СБУ Олександр Войтенко, передають «Українські новини».

«Сьогодні СБУ займається не питаннями охорони державного суверенітету і національної безпеки, а виконує особисті вказівки керівництва Секретаріату Президента, які не мають ніякого відношення до національних інтересів України», - сказав Войтенко.

Він відзначив, що у зв’язку з цим СБУ не може займатися своїми прямими обов’язками. При цьому Войтенко додав, що така ситуація ганьбить честь офіцерів СБУ, і вони не бажають працювати в таких умовах.

Войтенко сказав, що він і його колега майор СБУ Олексій Ніколаєнко мають намір подати заяви про звільнення у зв’язку з вказаними фактами. За його словами, таку точку зору розділяє значна частина офіцерського складу СБУ.

Окрім цього, Войтенко повідомив, що офіцери не можуть миритися з втягуванням СБУ в справу про зраду державних інтересів прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Войтенко вважає, що ця справа сфабрикована Секретаріатом.

«Сказати, що ця справа шита білими нитками - означає не сказати нічого... СБУ примушує шукати звинувачення на адресу прем’єр-міністра в повному абсурді, сфабрикованому керівництвом Секретаріату Президента», - сказав він.

При цьому офіцери закликали Президента Віктора Ющенка припинити втручання Секретаріату в роботу СБУ.

У свою чергу Служба безпеки України називає замовленою та організованою Кабінетом Міністрів провокацією в одному з інформаційних агентств щодо того, що СБУ виконує особисті вказівки керівництва Секретаріату Президента, повідомила прес-служба.

«У зв’язку із замовленою та організованою Кабінетом Міністрів України провокацією в одному з інформаційних агентств Служба безпеки України спростовує нічим не підтверджену і брехливу інформацію, яку намагались розповсюдити її учасники (полковник СБУ Олександр Войтенко – ред.)», - йдеться у повідомленні.

СБУ офіційно заявляє, що діє на принципах законності і залишається поза політикою, як це вимагає закон.

Подібні акції, зазначають у відомстві, жодним чином не вплинуть на законність та послідовність дій СБУ у з’ясуванні всіх фактів, пов’язаних із діяльністю окремих представників Кабінету Міністрів на шкоду інтересам нашої Держави. Так як це було відкрито повідомлено на брифінгу в СБУ 27 серпня 2008 року.

«Що стосується осіб, які брали участь у прес-конференції, зокрема Войтенко Олександр Олександрович, то з 2006 року він не обіймав жодної посади в Апараті СБУ, а до останнього часу був радником одного з віце-прем’єр-міністрів КМУ на так званій «посаді прикриття», - зазначає прес-служба.

«У липні цього року у зв’язку з принциповою лінією декадебізації органів влади він був звільнений з цієї посади і жодного відношення до жодної справи, яка розслідується СБУ, не має», - йдеться у повідомленні.

СБУ офіційно заявляє, що подібні провокації жодним чином не вплинуть на декадебізацію органів виконавчої влади, яку принципово проводить керівництво Служби та на діяльність СБУ у суворій відповідності до чинного законодавства.

Нагадаємо, 27 серпня СБУ звернулася з запитом до Кабінету Міністрів з проханням надати інформацію за заявою Секретаріату про погрози державній безпеці.

18 серпня Секретаріат попросив правоохоронні органи перевірити інформацію про домовленості Блоку Юлії Тимошенко з Росією про підтримку майбутньої кандидатури від блоку на виборах Президента в Україні з боку Росії.

Від “Аратти”: як бачимо брудненькі рученятка клубу "фанів ширки" продовжують розвалювати апарат влади України. Пид пильним оком всенародно обраного гаранта. Прикриваючись його ім'ям.

Майдану чекаємо, пане Президенте?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.