ЄС думає над санкціями щодо Москви. Москва у таке не вірить

Автор/джерело -  © Reuters



Дата публiкацiї - 28.08.2008 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5677

Лідери країн Європейського союзу розглядають можливість введення санкцій проти Росії.

Про це сказав міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер, чим накликав на себе критику з боку його російського колеги Сергія Лаврова за "хвору уяву".

Під час саміту, що починається 1 вересня, лідери країн ЄС обговорять ситуацію навколо Грузії, дві колишні автономії якої - Абхазія і Південна Осетія - були визнані Росією незалежними.

У відповідь на питання про заходи, які можуть бути прийняті проти Росії на саміті, Кушнер сказав: "Санкції обговорюються".

Він не повідомив подробиці.

У відповідь на це Москва назвала загрози Заходу "проявом розгубленості", і заявила, що не сприймає серйозно заяву Кушнера.

"Мій друг Кушнер, він окрім санкцій ще говорив, що ми зараз скоро нападемо на Україну, Молдавію і на Крим... але це хвора уява. Ну, напевно, до цього ж,- і санкції відносяться..." - сказав в четвер журналістам глава російського МЗС Сергій Лавров на саміті Шанхайської організації співпраці в Душанбе.

"Я думаю, це прояв повної розгубленості від того, що улюбленець деяких західних столиць... не виправдав їхніх очікувань", - сказав Лавров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.