Блаженний, хто вірує. Міністр економіки сподівається на здоровий глузд Москви

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 29.08.2008 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5682

Політичне протистояння між Україною і Російською Федерацією не відіб’ється на торговельно-економічних відносинах між двома країнами.

Про це сьогодні заявив журналістам міністр економіки Богдан Данилишин.

«Я думаю, що торгова війна не розпочнеться», - сказав Данилишин.

«Я вважаю, що динамізм торговельно-економічних відносин ми повинні підтримувати, роблячи все для того, щоб інвестиційна і торговельно-економічна співпраця зміцнювалася. І я думаю, що і в Україні, і в Російській Федерації таке бажання є, і найближчим часом наш потенціал і наші економічні відносини будуть зростати», - сказав Данилишин.

Міністр уточнив, що орієнтовно на 10 вересня призначено його візит до Росії для зустрічі з Міністром економічного розвитку і торгівлі РФ Ельвірою Набіулліною, а в кінці вересня в Москві пройде чергове засідання українсько-російської міждержавної комісії, на якому обговорюватимуться питання торговельно-економічної співпраці між двома країнами.

Від “Аратти”: як показує практика взаємин Україна-Росія від 1992 року по сьогодні, у Кремлі явно не поділяють оптимізму пана Данилишина.

В першу чергу, як нам здається, ближче до зими, кремлівско-газпромовські діячі підвищать ціни на газ. На нафту і нафтопродукти - ціни зростають автоматично, незалежно від так званих "світових тенденцій", а зігідно із чинного законодавства Росії.

Окрім того, як засвідчують російські ЗМІ, там вже розпочалася чергова "патріотична" кампанія - бізнесменів примушують розривати угоди із українськими партнерами.

Якщо це не війна, то що?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.