Біля 61-го арсеналу вже працюють сапери

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.08.2008 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5683

Впрдовж минулої ночі та станом на 11.00 29 серпня на 61-му арсеналі ще спостерігаються поодинокі спонтанні вибухи, які не виходять за межі арсеналу. Середня інтенсивність вибухів від 15 до 30 хвилин.

Про це повідомила прес-служба МО України.

Сьогодні після проведення повітряної розвідки вертольотом Мі-8 армійської авіації ЗС України піротехніки МНС та фахівці-сапери ЗС України поступово розпочинають перевірку та зачистку від вибухонебезпечних предметів ділянок 5-кілометрової зони небезпеки. Для виконання цих завдань буде задіяно 12 груп розмінування у складі яких 69 фахівців-саперів та 11 одиниць техніки.

З метою недопущення сторонніх осіб, сьогодні вранці 5-кілометрову зону небезпеки взяли під свій контроль воїни-десантники 25-ї Дніпропетровської повітряно-десантної бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, які прибули на Харківщину напередодні ввечері, та військовослужбовці Внутрішніх військ ВМС України. Спільно вони виставлять 26 постів.

Також сьогодні вранці на базі 8-ї середньої школи, що розташована в районі залізничної станції Лозова, розпочав прийом військовослужбовців та місцевих мешканців польовий мобільний госпіталь у складі 4-х відділень: санітарно-евакуаційного, діагностичного, терапевтичного та хірургічного. Роботу мобільного госпіталю забезпечують 39 висококваліфікованих військових медиків. Крім того, у складі госпіталю є реанімобіль, 3 автоперев’язувальні, 3 санітарних автомобіля та 2 вантажних автомобіля.

Варто додати, що переважна більшість евакуйованих з території 61-го арсеналу 67 родин військовослужбовців та працівників арсеналу (260 осіб) за власним бажанням розмістилися в основному у родичів, знайомих і друзів, решта – в евакоприйомнику на території середньої школи №1 міста Лозова.

За даними на 11.00 29 серпня жоден військовослужбовець та цивільна особа не постраждали внаслідок надзвичайної події на 61-му арсеналі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.