Війна у Грузії. За два роки Росія “приєднає” окуповану частину Грузії

Автор/джерело -  © АP



Дата публiкацiї - 29.08.2008 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5685

Голова парламенту Південної Осетії Знаур Гассієв 29 серпня заявив, що РФ приєднає цю республіку впрдовж декількох років або навіть раніше.

Про це повідомляє Associated Press.

Засловами Гассієва, такої позиції дотримуються Президент Росії Дмітрій Медвєдєв і глава Південної Осетії Едуард Кокойти, які обговорювали майбутнє республіки на цьому тижні.

Віце-спікер південноосетинського парламенту Тарзан Кокойти, як повідомляє агентство, заявив, що Південна Осетія має право об’єднатися з Північною.

Офіційних коментарів російських очільників із цього приводу не було. РФ визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії 26 серпня. Російське керівництво заявило про готовність забезпечувати безпеку цих республік.

Угода між Росією і Південною Осетією, відповідно до якої в республіці розмістяться військові бази РФ, імовірно, буде підписана в Цхинвалі 2 вересня. Раніше міністр закордонних справ Абхазії Сергій Шамба заявив, що його республіка не збирається приєднуватися до Росії.

Поки що жодна країна, услід за РФ, не визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії.

Західні держави критикують Москву за визнання незалежності цих самопроголошених республік всупереч позиції Грузії, власті якої вважають дані території окупованними Росією. Москва відкидає звинувачення в порушенні міжнародного права і наполягає на необхідності поважати рішення народів Абхазії і Південної Осетії жити в незалежних країнах.

Переклад “Аратта-Україна”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.