Грузія розірвала дипломатичні стосунки із Росією

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 29.08.2008 22:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5689

Завтра, 30 серпня Грузія відкличе своїх дипломатів з Росії.

Заступник міністра закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе заявив, що його відомство виконує ухвалу парламенту країни, який одноголосно проголосував за розрив дипломатичних стосунків з Російською Федерацією.

За словами Вашадзе, контакти між міністерствами закордонних справ Росії і Грузії припиняються; на території РФ діятиме лише грузинське консульство. Воно продовжить роботу, щоб, як сказав грузинський міністр у справах реінтеграції Темур Якобашвілі, "не ускладнити і без того складне життя грузин в Росії".

МЗС РФ висловив жаль з приводу вирішення керівництва Грузії. Офіційні представники російського зовнішньополітичного відомства відзначили, що двом країнам необхідно підтримувати дипломатичні стосунки.

Із-за рішення властей Грузії розірвати дипломатичні відносини з Росією, в Тбілісі буде закрито посольство Російської Федерації.

Про це повідомило журналістам джерело в російському зовнішньополітичному відомстві. Офіційного підтвердження цієї інформації від представників МЗС РФ поки не поступало.

28 серпня на засіданні, присвяченому визнанню Москвою Абхазії і Південної Осетії незалежними республіками, парламент Грузії ухвалив рішення розірвати дипломатичні стосунки з РФ. Парламентарії проголосили ці самопроголошені республіки окупованими територіями, а російських миротворців - незаконними озброєними формуваннями. 29 серпня уряд Грузії анулював мандат російських миротворців в Південній Осетії і Абхазії.

Раніше, на тлі загострення стосунків між Москвою і Тбілісі, грузинська сторона заявила про істотне скорочення числа своїх дипломатів в Росиі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.