Цінова війна. Космічний мер - космічні ціни

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.09.2008 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5692

Київські автоперевізники не приймали масового рішення про підвищення цін на проїзду у маршрутках столиці з 1 вересня. Підвищення тарифів відбулося із ініціативи окремих перевізників.

Про це повідомив виконавчий директор Асоціації перевізників-працедавців Столиця Валерій Липецький, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про підвищення з 1 вересня проїзду в деяких столичних маршрутів з 2 грн. до 2,5 грн. і про наміри перевізників підвищувати тарифи й надалі.

«Я минулої середи збирав Столицю, і ми навіть на цю тему (підвищення вартості проїзду – Ред.) розмови не вели, говорили про якість, безпеку перевезень. Про тарифи навіть мови не було, і ніхто не збирався підвищувати. Якщо хтось десь підняв, хоча я поки що не володію такою інформацією, то це мене не особливо цікавить, оскільки в кожного перевізника свої економічні можливості, він повинен заробляти гроші. Тому якщо хтось навіть десь підняв, отже, йому економічно недоцільно тримати таку ціну», - зазначив він.

За його словами, кожен перевізник має право на свій розсуд підвищити ціни на проїзд.

Як повідомлялося, із 1 вересня у деяких маршрутках столиці перевізників підвищили вартість проїзду із 2 гривень до 2,5. Крім того, перевізники запевнили, що до кінця року ціни на проїзд зростуть до 3 гривень, а можливо й до 5 грн.

Нагадаємо, 12 березня 2008 р. водії маршрутних таксі столиці провели страйк, вимагаючи підвищення тарифів на перевезення пасажирів, яких на той час регулювала столиця. Міська влада запропонувала перевізникам перейти на вільні тарифи, встановлюючи будь-яку ціну на перевезення. У той же час після переходу від фіксованого тарифу (який регулюється) на вільний тариф необхідно платити податки: чим більша ціна, тим вони вищі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.