Росія, у осяжному майбутньому, не буде цивілізовною державою

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.09.2008 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5693

Українські політики коментують виступ Президента Медвєдєва.

“Оприлюдненими принципами своєї зовнішньої політики Кремль намагається зберегти обличчя перед світовою демократією. Маючи певний вплив на енергетичнозалежні країни, Росія відчуває себе супердержавою. Ці п’ять принципів не мають нічого спільного з реальною зовнішньою політикою , яку провадить Росії не тільки на пострадянському просторі але й у світі. Росія веде себе як агресор і ніколи не стане демократичною країною”, - казав народний депутат – “нашоукраїнець”, член парламентського Комітету з питань бюджету Павло Жебрівський.

Нагадаємо, що згідно з одним із озвучених президентом РФ Медведєвим п`яти принципів зовнішньої політики, Росія захищатиме "життя і гідність" російських громадян, "де б вони не перебували". Рішення про визнання незалежності Абхазії й Південної Осетії Медведєв назвав незворотним.

“Національні утворення у складі Росії - будь вона демократиною країною - заявили б про свою самоідентифікацію і незалежність, а це, звісно, призвело б до розпаду росіійської імперії. Тому Росія ніколи не буде поводити вести, як демократична держава”, – переконаний депутат.

Депутат зауважив, що “видаючи російські паспорта в країнах колишнього СРСР, Росія таким чином намагається здобути собі право втручатися у внутрішні справи цих країн, прикриваючи свої дії захистом російських громадян”.

"Для внутрішнього користування у Росії є одні принципи, для зовнішнього, і в першу чергу по відношенню до сусідніх держав, пріоритетними зовсім інші", - сказав Жебрівський.

На думку депутата "сусідні з Росією країни сьогодні мають в першу чергу дбати про свою територіальну цілісність і незалежність, адже під приводом захисту своїх громадян, Росія в будь-який час може висунути територіальні претензії до тієї чи іншої країни”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.