Гаранта застерігають від бряцання зброєю

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.09.2008 11:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5717

Народні депутати попереджають - у разі силового сценарію розпуску парламенту, імпічменту уникнути не вдасться.

«Я хотів би попередити Президента, щоб його хтось не підштовхнув ввести надзвичайний стан, щоб розігнати начебто «антиукраїнський» парламент. Якщо це станеться, то імпічмент точно буде», – заявив в ефірі Радіо Свобода депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Валентин Зубов.

«Я дуже не хотів би, щоб Президент зробив найстрашнішу помилку у своєму житті. Мені здається, що 116 нових генералів до Дня незалежності – це дуже серйозно», – додав він.

А депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, зі свого боку, заявив в ефірі Радіо Свобода: «За законом сьогодні діє демократична коаліція. Коли вона розпадеться, тоді ми будемо вести переговори з БЮТ щодо створення нової коаліції. Зараз наші лідери не домовлялися про співпрацю. Це питання ситуативного голосування».

«Для Партії регіонів вигідно, щоб демократична коаліція працювала надалі. Ми чекаємо, чи буде далі існувати демократична коаліція. Тепер питання до Президента, який зруйнував цю коаліцію», – сказав Вадим Колесніченко.

Валентин Зубов тим часом заявив: «Усе залежить від Президента і від наших партнерів у коаліції. Якщо вони захочуть повернутися до переговорів, до вибачення за звинувачення Прем’єр-міністра у державній зраді, тоді будемо розмовляти».

«На мій погляд, поштовхом до політичної кризи в Україні стали події на Кавказі. Сьогодні ми розцінюємо ситуацію у Верховній Раді не з позиції інтересів держави, а з позиції міжпартійних домовленостей», – сказав він.

«Від того, що наші дві фракції почали спільно працювати, ні та, ні інша політична сила не втрачає. Мене на вулиці люди зупиняють і питають: «Чи буде Юля єднатися з «регіонами», бо ми «за», оскільки вже набридло те, що відбувається в парламенті, набридла поведінка Президента!», – заявив Валентин Зубов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.