Президент Ющенко назвав умови для переговорів із Тимошенко

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.09.2008 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5722

Президент вважає умовами повернення до переговорів у парламенті чітку оцінку ситуації у Грузії та скасування неконституційних законів.

Про це Президент заявив журналістам, коментуючи ситуацію у Верховній Раді, повідомляє прес-служба.

«Якщо істинно хтось хоче повернутися до того стану, який був до 2 вересня поточного року, треба зрозуміти і здійснити ряд абсолютно чітких речей», - порадив Глава держави.

На його переконання, чітка оцінка подій у Грузії є однією з умов початку таких переговорів. При цьому такою заявою парламент має підтвердити територіальну цілісність та суверенітет Грузії, а також підтримати прийнятий план врегулювання і заявити про неприпустимість військового способу вирішення цього конфлікту. У ній також має бути висловлено стурбованість щодо використання у конфлікті у Грузії російського Чорноморського флоту, який дислокований в Україні.

Президент також вважає умовою проведення переговорів скасування прийнятих останніми днями законів, які не відповідають Конституції, починаючи від змін до законів про Кабінет міністрів, Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру.

«Зрозуміло, для чого знадобилися в такому сценарії ці інститути: для того, щоб розвалити українську демократію», - вважає Президент. «Те, що було прийнято з 2 по сьогоднішнє число, руйнує українську демократію. Це процес, який не відповідає курсу демократизації України», - резюмував Глава держави.

У цілому ж, Віктор Ющенко упевнений у тому, що ситуація у парламенті буде розв’язана шляхом демократичного переговорного процесу. «В Україні є достатній ресурс демократії, який забезпечить законним, демократичним чином вирішення цього конфлікту. Це є внутрішній конфлікт України. Ми багато разів доводили, що нам для цього не потрібне протистояння, не потрібна зброя. Нам потрібен політичний діалог», - сказав Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.