Інфляційні пристраті. Клерки підсунули Президенту Ющенку не ту цифру, або ...

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.09.2008 18:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5726

Міністр економіки України Богдан Данилишин вважає, що, говорячи про 34% інфляції в річному обчисленні, Президент України Віктор Ющенко назвав індекс дефлятора.

Про це сьогодні міністр заявив журналістам.

«Це просто індекс-дефлятор, який більше пов`язаний із цінами, пов`язаними з виробничими можливостями. Це показник іншого роду, який до споживчої системи має опосередковане відношення», - підкреслив міністр.

При цьому Данилишин зазначив неприпустимість будь-яких провокаційних заяв щодо інфляції, а також нагнітання інфляційних очікувань.

Нагадаємо, 3 вересня під час брифінгу, говорячи про політику уряду, Президент Ющенко заявив: “Наслідки, переконаний, відчув на собі кожен українець - це найвища в регіоні, в Європі інфляція. У річному обчисленні вона сьогодні становить 34%”.

Від “Аратти”: за офіційними даними Мінстату України, починаючи із липня цього року в Україні зафіксована дефляція.

Втім, маленький українець, на жаль, цього аж ніяк не відчув. Тому, що на зростання споживчих цін більше за інфляцію впливає - спекуляція. А це - показник того, що в країні, за майже 20 років економічних реформ, так і не створено ні вільного ринку товарів і послуг, ні, зрозуміло, конкурентного середовища.

Проте, і законодавцем, і чиновницькою братією створено унікальну систему корупції та кришування, де законодавцями моди є знахабнілі, від безкарності і безвідповідальності, клерки із Банкової.

Саме вони, на чолі із гарантом, із невідомих нам причин, очолюють потужний рух спекулянтів України. І кожна спроба обмеження спекулятивних інтересів одразу ж наражається на галасливий лемент псевдоекономічної риторики, за якими, як правило, йдуть погрози та доноси у правоохоронні органи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.