Тимошенко все ще плекає надію на реанімацію того, що розклалося

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.09.2008 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5728

Найгіршим варіантом виходу з політичної ситуації в Україні на сьогоднішній день прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Про це прем'єр заявила сьогодні на прес-конференції в Києві.

При цьому Тимошенко зазначила, що вважає такий варіант гірше за варіант створення нового формату коаліції.

Позачергові вибори, за її словами, «поховають будь-яку надію на той курс, який ми декларуємо і виконуємо… Потрібно буде поставити крапку на владі демократичної коаліції», - заявила вона, зазначивши, що вести країну до дострокових виборів безвідповідально.

Найкращим же варіантом прем`єр-міністр вважає відновлення дії демократичної коаліції. Реалізація такого варіанту, переконана прем`єр, «повністю перебуває в руках у Президента».

«Тому що він зруйнував, він вивів свою команду з демократичної коаліції, і він сьогодні забороняє вести переговори щодо її відновлення», - сказала Тимошенко.

Від “Аратти”: розуміючи по-людські Тимошенко, ми абсолютно не погоджуємося із її твердженнями, щодо дострокових виборів.

Ми переконані, що вибори, незалежно від їхнього результату, - це очищення влади. Бо не політики, а ми, виборці маємо робити цю роботу - вичищати бруд із владних кабінетів. В цьому й є головний принцип демократії. Бо у нашому правовому полі немає інших важелів вибоця на "обраного", окрім дострокового викидання гендлярів із владних кабінетів.

Врешті, практика доводить, що й народ може помилятися, а дострокові вибори - це виправлення помилки. До речі, найменш шкідливе для суспільства. Бо накопичення негативу і протиріч між владою та народом, які не можуть вирішитися шляхом голосування, як правило - вирішуються громадянським конфліктом.

Нам, українцям - цього не потрібно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.