Президенту пропонують прибрати знахабнілих клерків. Гарант цим тішиться

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.09.2008 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5730

Народний депутат України, член депутатської групи “Народна самооборона” Володимир Стретович заявив під час візиту до Львова, що главу Секретаріату Президента Віктора Балогу слід негайно звільнити з посади.

«Багато проблем виникають сьогодні у нашій державі через те, що Віктор Іванович (Балога) стоїть біля керма корабля, яким пливе наш Глава держави», – наголосив народний депутат.

Володимир Стретович навіть повторив сентенцію, яку напередодні вжив на «5 каналі»: «Коли столяр теше дошку і бачить, що там цвях сторчить, він цвях виймає і продовжує роботу далі. Так от, таким цвяхом є глава Секретаріату Президента. І я не боюся це свідчити публічно».

За словами Володимира Стретовича, «Віктор Іванович (Балога) не на своєму місці». «Це йому казала фракція в один голос під час зустрічі, казала, що ЕЦ подавлює всі партійні структури «Нашої України», що в Секретаріаті Президента хамське відношення до депутатів. І він пообіцяв, що наступна зустріч з ним буде присвячена цим проблемам», – пояснив Володимир Стретович.

Разом з тим політик вважає, що запит до Президента щодо необхідності звільнити Балогу, одним з авторів якого він є, може зашкодити цій процедурі. «Віктор Андрійович не любить працювати з-під указки, тиску. Якби цього звернення не було, можливо це полегшило б ту процедуру, на яку очікують багато хто у політикумі – я маю на увазі відставку Балоги. А тепер Ющенко може знехтувати цим, тим більше, що голосували за запит БЮТ та ПР», – зазначив народний депутат.

Володимир Стретович також розповів, що колеги з «Нашої України» дорікнули йому щодо запиту, мовляв, це технологічно, політично неправильно робити тепер. «Натомість я сказав, ви всі думаєте як я, проте я єдиний, хто не побоявся так сказати. І в цьому вся відмінність», – резюмував Володимир Стретович.

Замість післямови. Нашим народним обранцям варто було б ще перед виборами звільнити свою свідомість від холуйських та холопських комплексів. Бо не може існувати у природі "добрий і справедливий цар-гарант" і погані його клерки. Бо клерки гаранта такі, яких він особисто вважає за необхідне бачити.

Відтак, ми можемо із певненістю сказати - звільнення Балоги нічого не дасть. Бо у протилежному випадку - все набагато гірше - держава керована безвідповідальною людиною. Бо кожен балога рулить, як забажає.

А некерована держава - це найстрашніша стихія.

Тому, безпечніше для усіх громадян - простим і демократичним Майданом усунути недолік у владі.

Чи не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.