В Україні вже тхне диктатурою клерків?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.09.2008 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5735

Нардепи повідомляють про вказівки місцевим адміністраціям готувати громадську думку до введення прямого президентського правління.

«Сценаріїв виходу з політичної кризи є не три і навіть не п’ять, а значно більше. Але якщо депутати з НУНС не повернуться до демократичної коаліції, то Ющенко, який стверджує, що піде на президентські вибори і виграє їх, нехай зробить це зараз: піде на дострокові парламентські і президентські вибори», – заявив у середу на прес-конференції у Львові народний депутата України від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Полохало.

За його словами, тези представників Секретаріату Президента та псевдо-політологів, які обслуговують Банкову, носять відвертий маніпулятивний характер. Зокрема, що стосується поняття «зрада».

Володимир Полохало наголосив, що дії Віктора Балоги більше схожі на спроби перенесення на політику методів з кримінального бізнесу.

За словами депутата, на тлі цілковитої дискредитації українського парламенту та його розпуску, крок Ющенка на введення прямого президентського правління є цілком реальним.

«Коли в найвищої посадової особи рейтинг вдвічі менший, ніж у Кучми під час «України без Кучми!», то він може вдаватися до так званого легітимного насильства. Таке оточення, як Ахметов, Коломойський та інші можуть підштовхнути Ющенка піти на такий крайній крок. Адже силовий сценарій в Україні уже розпочався: СБУ та Генпрокуратура розпочали розгляд шитих білими нитками справ проти Юлії Тимошенко, почалася роздача оптом генеральських звань, чого не було ніколи, Балога застосовує кримінальні методи у політиці, тиснучи на губернаторів та чиновників нижчих рівнів.

Якщо Ющенко хоче йти чесним шляхом, то нехай зробить так, як колись зробили президенти Росії чи Пакистану – пішли у відставку. Або принаймні, як Леонід Кравчук чи кум Віктора Андрійовича Михаїл Саакашвілі – оголосити одночасні дострокові парламентські і президентські вибори. Це був би найкращий вихід із ситуації», – наголосив БЮТівець.

Він також повідомив, що усі депутати з НУНС, які вийшли з коаліції, цими днями роз’їдуться західними областями України, спекулюючи і граючи на маніпулятивний технологіях щодо «руки Москви» і «прокремлівської більшості». Полохало підкреслив, що саме такі вказівки у Секретаріаті Президента отримали депутати.

Присутній на прес-конференції народний депутат від БЮТ Степан Курпіль повідомив, що в області уже пішли вказівки з Банкової готувати громадську думку для введення прямого президентського правління.

«Деякі громадські організації уже нібито звернулися із цим «закликом» до Президента. В оточенні Ющенка також роблять останні спроби притягнути Юлію Тимошенко до отруєння Ющенка. Тобто лідера БЮТ попросту намагаються арештувати. Але хочу нагадати, що Ющенко уже одного разу дав санкцію на арешт Тимошенко, коли завізував указ Президента Кучми про звільнення нашого лідера з посади віце-прем’єра в уряді Ющенка. Плюс штучне нагнітання ситуації з можливістю так званої зовнішньої загрози, яка нібито має згуртувати усіх навколо Президента… Ющенко має розуміти, що це – дуже небезпечний шлях», – наголосив Курпіль.

Щодо такої ж критичної ситуації на місцях висловився народний депутат, голова Львівської обласної організації партії «ВО Батьківщина» Іван Денькович:

«Усі наші ініціативи у радах усіх рівнів скликати позачергові сесії і прийняти звернення до Президента з вимогою зберегти демократичну коаліцію блокуються представниками «Нашої України». Така ж ситуація у адміністраціях: усі отримали чіткі вказівки Балоги не допускати на будь-які посади представників Блоку Тимошенко».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.