Демократична коаліція вмерла. У парламенті розпочався відлік часу

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.09.2008 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5742

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк офіційно оголосив про припинення діяльності демократичної коаліції у складі фракцій БЮТ та “Наша Україна – Народна самооборона”.

Він також нагадав, що, згідно з Конституцією і законодавством України, лише голова ВР має право підписувати закони, які прийняті парламентом.

За словами Яценюка, сьогодні день, коли ми перегортаємо одну сторінку політичної історії України і відкриваємо нову.

«Я би не називав це політичним апокаліпсисом. Так, це ще один виклик демократії, але сподіваюся, що і цей виклик ми разом подолаємо», - сказав голова ВР.

За словами Яценюка, дуже прикро, що політичні сили не змогли реалізувати можливості і використати шанси. «Це не той випадок, коли не дали. Це той випадок, коли не змогли і не вийшло», - сказав він.

Яценюк закликав усіх не забувати, що Україна стоїть перед викликами, зокрема це відсутність контракту щодо газу на наступний рік, державного бюджету тощо. Голова ВР при цьому зазначив, що відповідальність і надалі залишатиметься на плечах українського парламенту. «Український парламент далі правомочний і зобов’язаний виконувати свою основну конституційну функцію – це законодавчу функцію», - сказав він.

Яценюк також нагадав, що виключно голова ВР має право підпису актів, що приймає ВР. «Тому після сьогоднішнього оголошення в тому випадку, якщо є пропозиція по голові Верховної Ради, я пропоную негайно приступити до її розгляду. Якщо такої пропозиції немає – офіційно повідомте», - сказав він.

Яценюк також зауважив, що для нього є сумним обов’язок оголосити про припинення діяльності коаліції.

Яценюк також запропонував парламенту внести нову кандидатуру на посаду голови ВР після оголошення заяви про припинення діяльності коаліції.

Від “Аратти”: як ми бачимо, послідовні зусилля Банкової увінчалися результатом - знищено демократичну коаліцію, за яку віддали свої голоси більшість виборців України.

При чому, окремо зазначимо - остання фаза цієї операції супроводжується масованим виливом примітивної брехні та голослівних звинувачень на адресу демократичного уряду.

Здогадайтеся із трьох разів: кому це вигідно?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.