Рука - руку миє. Сучасна влада не поспішає шукати замовників Гонгадзе

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.09.2008 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5747

Сьогодні минає 8 років від дня вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. За цей час знайшли і засудили вбивць, але замовників досі шукають. Чи роблять вигляд, що шукають.

Влада не зацікавлена в розкритті справи Гонгадзе. Принаймні так вважають журналісти, які так чи інакше причетні до цієї справи.

Керівник Інституту масової інформації Вікторія Сюмар зазначає: «Звільнили з під варти і дали можливість виїхати з країни генералу Пукачу, після того, як він був заарештований. Це ключова людина у справі Гонгадзе. Принаймні треба допитати тих людей, які ухвалювали рішення про його звільнення. Є така собі суддя Марія Приндюк, яка ухвалила таке рішення. Є підозра, що це не могло бути зроблено без або політичного тиску, або проявів корупції. Замість того, щоб такі розслідування проводити, сьогодні Марію Приндюк досить серйозно підвищили. Її призначили головою судової палати в кримінальних справах апеляційного суду».

Що влада не зацікавлена в розкритті справи Гонгадзе вважає і редактор інтернет-видання «Трибуна» Євген Лауер. Він добре знав Георгія і 8 років тому влада саме на нього хотіла так би мовити повісити цю справу.

«Мабуть ніхто в цій країні не зацікавлений в тому, щоб знайти щось. Справа Гонгадзе була дуже вдалою темою для Помаранчевої революції, для повалення режиму Кучми. А зараз Кучми нема. Помаранчеві сили турбують інші питання. Інтерес пропав. Все!», – каже він

Влада продовжує стежити за журналістами

8 років тому стежили не лише за Георгієм Гонгадзе. Тоді регулярно за собою помічав так званих «топтунів» і редактор сайту «Тема» Олег Єльцов, який займається журналістськими розслідуваннями.

«Те, що нічого не змінилося в розслідуванні, свідчить про те, що влада не змінилася. Але, якщо раніше були «темники», то зараз «піар». Якщо раніше стежили за Гонгадзе і не тільки за ним, то за моїми даними, це саме відбувається й зараз, і набуло навіть більших масштабів», – зауважив Олег Єльцов.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопадів в лісі Київської області знайшли його обезголовлене тіло.

15 березня цього року суд визнав винними у вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України.

Замовники вбивства журналіста й досі на волі.

Від “Аратти”: Президет Ющенко, одразу після вступу на посаду неодноразово наголошував, що розкриття убивства Гонгадзе і притягнення до відповідальності організаторів та виконавців злочину - справа його честі.

Сьогодні, через три роки, ми можемо наочно переконатися, яка вона, честь Президента України. І побачити справжню ціну його словам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.