Війна у Грузії. Російська розвідка порахувала загиблих грузинів

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 16.09.2008 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5748

За даними російської розвідки, втрати грузинської армії в результаті військового конфлікту в Південній Осетії досягли біля трьох тисяч військовослужбовців армії й інших силових структур Грузії. Про російські втрати розвідники мовчать.

Як зазначило джерело в російській військовій розвідці, грузинське керівництво намагається приховати масштаб своїх втрат і офіційно повідомляє лише про декілька десятків загиблих (близько 70 осіб). Насправді, ці цифри в сотні разів занижені.

"Ми маємо у своєму розпорядженні дані з різних джерел, які свідчать про те, що в результаті нападу на Південну Осетію грузинська армія й інші збройні структури цієї країни втратили до трьох тисяч осіб", - сказав співрозмовник агенства.

Цими даними володіють і союзники Грузії, що активно допомагали їй у підготовці операції. Крім того, серед військовослужбовців грузинської армії, які вважаються зниклими безвісті, багато з яких насправді є дезертирами, які втекли з поля бою.

Нагадаємо, 8 серпня Грузія почала воєнну операцію в Південній Осетії по відновленню конституційного ладу. РФ ввела свої війська, назвавши свої дії операцією по примусу сторін до миру. Війна на Кавказі закінчилася 12 серпня.

Влада Південної Осетії оголосила про 1692 загиблих під час конфлікту. Офіційні дані з грузинської сторони говорять про 215 загиблих у південноосетинському конфлікті.

За даними російського Генштабу втрати серед "миротворців" склали 71 осіб убитими, 340 пораненими.

Від “Аратти”: навряд чи скоро ми дізнаємося про справжні втрати російських агресорів у цій війні. Бо розвідка Грузії не так вправно обслуговує пропагандистські потреби керівництва. Та й керівництво у Тбілісі - суттєво відрізняється від кремлівських керманичів. Своїм світоглядом та моральними принципами.

В усякому разі, якщо російські розвідники не брещуть, то, за законами військових дій, втрати наступаючої сторони, тобто російських агресорів, мають бути значно більше, ніж грузинської сторони, яка оборонялася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.