Гриценко думає, що гарант розпустить парламент раніше

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.09.2008 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5755

Указ Президента України про розпуск Верховної Ради може з’явитися третього жовтня.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам сказав народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

«Аналіз змісту Конституції доводить мене до висновку, що Президент матиме абсолютно легітимну конституційну основу для того, щоб у разі нестворення коаліції розпустити парламент третього жовтня», - сказав Гриценко.

Він пояснив це тим, що згідно зі ст. 83 Конституції України засади діяльності коаліції визначаються Конституцією і регламентом Верховної Ради. «Регламенту Верховної Ради немає. Якщо немає регламенту, є пряма норма Конституції України і 30 днів з третього вересня», - сказав він.

Гтиценко наголосив, що цього тижня планується розглянути проект постанови про внесення змін до календарного плану роботи парламенту, яким передбачається зробити наступний тиждень пленарним.

«Інакше була б ситуація – депутати після завершення цього пленарного тижня поїхали б у комітети, потім в округи, потім вони приїжджають 7 жовтня, а там їх зустрічає з посмішкою Гелетей ( генерал-полковник начальник Управління державної охорони), Верховна Рада закрита, і вже Указ Президента про вибори», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.