Абсурд державництва. Кому Президет Ющенко роздає ордени України

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.09.2008 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5759

Народний депутат України, член депутатської групи “Народна Самооборона” Геннадій Москаль закликає Президента України скасувати Указ про нагородження голови ВР АРК Анатолія Гриценка орденом «За заслуги» II ступеня.

Про це повідомила прес-служба.

Москаль також пропонує терміново скликати засідання РНБОУ, аби дати принципову оцінку антидержавницьким, антиукраїнським позиціям керівництва Автономної республіки Крим.

«Те, що вчора відбулося у Верховній Раді Криму (ВР АРК закликала Верховну Раду України визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії – ред.), наростало і мало відбутися обов’язково. Причина в тому, що ті антидержавні сили, які досі мають більшість у ВР Криму, не відчувають ніякого контролю з боку центральної влади, і в тому числі від Секретаріату Президента і особисто Президента України».

Москаль наголошує: «Нагородження голови ВР АРК Анатолія Гриценка орденом «За заслуги» II ступеня вже в червні нинішнього року стало ляпасом всім патріотичним силам в Криму. Адже саме він постійно проводив антидержавну, антиукраїнську політику ще у 2006 році у Криму та кримському парламенті».

«Наявність у кримського спікера державної охорони України викликає щонайменше здивування. Від кого УДО охороняє Анатолія Гриценка?» - запитує народний депутат.

За його словами, аналогічний Гриценку статус мають голови обласних рад і губернатори областей, проте вони не мають державної охорони. Як не мають її і ряд міністрів, у тому числі міністр внутрішніх справ, голова Служби безпеки України, які дійсно є носіями цінної інформації, а їхня робота пов’язана з конфліктними ситуаціями, в тому числі в кримінальному середовищі. «В той же час, коли МВС України стоїть на державницьких та проукраїнських позиціях, Президентом України і його Секретаріатом блокується призначення Миколи Іллічова заступником міністра внутрішніх справ України. Отже, можна сказати про покровительство керівництва парламенту Криму з боку Секретаріату Президента, що і призвело до повного шабашу і до свавілля особисто голови ВР Криму. І вчорашній інцидент є цьому підтвердженням», - зазначає Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що 17 вересня співробітники МВС намагалися вручити громадянину А.Гриценку матеріали про притягнення його до адміністративної відповідальності за п. «г» ч.1 ст.5 Закону України «Про боротьбу з корупцією», та роз’яснити його права та обов’язки, передбачені ст. 268 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Під час вручення громадянин Гриценко А.П. від ознайомлення з документами відмовився. Більш того, під час виконання працівниками міліції цих процесуальних дій, він завдав тілесні ушкодження одному з понятих, який також є процесуальною особою. Наразі потерпілого госпіталізовано до одного з медичних закладів Сімферополя. Під час цього інциденту працівники Управління державної охорони перешкоджали законним діям співробітників міліції щодо виконання ними своїх службових обов’язків. За цим фактом працівниками міліції вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

Замість післямови. Сьогодні нагородження державними орденами України, завдяки зусиллям Банкової, перетворилося у гратескне шоу.

Чого варте, наприклад, нагородження столичного мера Леоніда Черновецького. Нам, пересічним громадянам-виборцям, й досі не вдається уторопати: що, нині за рокрадання мільярдів громадських коштів та цинічний дерибан громадської землі, нищення архітектурних пам'яток ордени дають?

І це, наш гарант називає відстоюванням інтересів України?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.