Московські попи публічно продемонструють, що їхній бог сидить на Луб'янці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.09.2008 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5763

22 вересня хресна хода проти “втягування України в НАТО” пройде від Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври по центральних вулицях Києва з молитовними зупинками біля будівель Верховної Ради, Кабміну, Секретаріату Президента, МЗС України.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської громадської організації Православний вибір.

Хресна хода завершиться біля будівлі Київського арбітражного суду, де на 16:30 призначене судове засідання за позовом організації до влади України "про незаконність втягування України в НАТО", йдеться в повідомленні.

Організатори хресної ходи будуть у черговий раз вимагати від українського керівництва відкликати лист і підписи про початок плану дій по членству України в НАТО, тому що воно, за твердженням ВГО Православний вибір, суперечить думці переважної більшості українців.

Позиціонуючи себе як православно-патріотичну громадськість, учасники хресної ходи також вимагатимуть від депутатів Верховної Ради засудити позицію українського керівництва, у першу чергу, президента Ющенка, що "втягує Україну в НАТО, здійснюючи злочин проти свого народу".

Учасники хресної ходи підтримують ініціативу народних депутатів оголосити імпічмент Президентові Ющенку "за його дії по втягуванні України в НАТО й розв'язання ним божевільної антиросійської кампанії", йдеться в повідомленні організації.

Крім того, організація звертається до депутатів Верховної Ради з проханням ініціювати позачергові парламентські й президентські вибори на Україні.

Зазначимо, це вже четверта схожа хресна хода.

Нагадаємо, Патріарх Московський і всія Русі Олексій ІІ високо оцінив самовідданість духівництва й парафіян Української православної церкви, подякувавши їм за "мужнє стояння у вірі".

Негативну точку зору на схожі акції представляє, зокрема , Вахтанг Кіпіані: "Я бачив ці акції не раз - несамовите видовище. Юрба складається з декількох страт: бородаті члени православних братств, "вірні козаки" і екзальтовані політизовані бабусі. З вуст віруючого люду чутні не стільки молитви, скільки політичні прокльони", - пише він у журналі Корреспондент, засуджуючи політиків, які "втягують церкву в гео- і просто політичні дискусії, роблять її інструментом для озвучування "темників" московських "друзів України (...)".

Тим часом, західні аналітики також зазначають високий рівень політизації української церкви, що, зокрема, показали 25-27 липня в Києві святкування 1020-річчя хрещення Росії й України.

Від “Аратти”: нам, як пересічним виборцям, абсолютно не зрозуміла позиція Президента та керованих ним спецслужб до так званих релігійних організацій, які використовують віру у Бога, як прикриття явних операцій російських спецслужб із дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Такий, неприхований симбіоз глибоко ображає гідність та почуття громадян, які щиро вірять у Бога. Бо насправді, членство чи не членство держави Україна в НАТО чи будь-якому іншому військово-політичному союзі держав є справою світською, яка аж ніяк не стосується ні православ'я, ні будь-якої іншої релігії чи релігійних почуттів громадян.

Натомість неприховане й зухвале втручання УПЦ МП та її так званих громадсько-релігійних організацій у політичне життя України на користь іноземної держави, свідчить про те, що ця церква вже давно втратила правову мотивацію свого існування, перетворившись на дах для російських спецслужб, через який здійснюється неприхована антидержавна і антиконституційна діяльність в Україні. Підкрелюємо, що згідно із Конституцією України, церква, як духовна організація громадян, відокремлена від держави і не має права втручатися у світські політичні процеси. Виключенням є випадки, коли держава своїми діями порушує конституційне право громадян вільно відправляти свої релігійні потреби.

Відтак, ми публічно вимагаємо від Президента України, як гаранта наших конституційних прав, негайно ініціювати розслідування діяльності УПЦ МП, як псевдорелігійної організації, яка шахрайскими методами порушує право громадян на свободу совісті, при тому, незаконно привласнивши собі культові споруди та культурні пам'ятки, які належать Україні. Ми вимагаємо від прем'єр-міністра, як очільника уряду, негайно дати доручення Міністерству юстиції надати правову оцінку діям керівництва УПЦ МП та нізки псевдорелігійних громадських організацій та порушити судову справу про скасування їхньої реєстрації.

Ми вимагаємо від Генерального прокурора, в порядку загального нагляду, здійснити перевірку діяльності УПЦ МП та заснованих нею громадських організацій на предмет дотримання вимог Конституції та законів України в частині виконання статутних вимог та майнової і фінансової дисципліни, а також легальності джерел фінансування їхньої діяльності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.