Російські соотєчєствєнікі отримали пільги

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 19.09.2008 16:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5765

Рада Федерації схвалила поправки до закону про громадянство, що передбачають спрощення його набуття для учасників державної програми з сприяння переселенню співвітчизників.

Їм тепер не доведеться, для отримання громадянства, безперервно жити в Росії п'ять років, підтверджувати джерело доходів і володіння російською мовою.

Під співвітчизниками маються на увазі люди, що народилися в Росії, але проживають в інших країнах. У червні 2006 року Указом Президента була затверджена програма по їх добровільному переселенню до Росії. Співвітчизникам гарантовано право на отримання в пріоритетному порядку дозволів на тимчасове мешкання, посвідки на проживання і громадянства.

Держдума схвалила поправки в закон про громадянство 12 вересня. Для їх набуття чинності їх тепер повинен підписати Президент Дмітрій Медвєдєв.

Від “Аратти”: ми окремо звертаємо вашу увагу на тлумачення терміну “соотєчествєнікі” російським законодавством. Тобто, під цим терміном, мається на увазі не етнічна приналежність до росіян, а географічний факт народження на території Російської Федерації, а не колишнього СРСР.

Отже, московські політикани-гастролери свідомо брешуть, зокрема українським громадянам, які належать до російської меншини. Бо ті росіяни, які народилися в Україні, не є в Росії соотєчєствєніками, а відтак - Російска Федерація ставиться до них, як до іноземців із усіма правовими наслідками.

До речі, й роздача російських паспортів громадянам України - також є чистісіньким політичним шахрайством, оскільки в Росії діє совітський інститут прописки. Тобто, громадянин, аби вважатися повноцінним у правах, має бути юридично закріпленим за певним місцем проживання у РФ. Це, зокрема, стосується реалізації таких громадянських прав, як право на освіту, медичне обслуговування, працю тощо.

Особи ж "пропискою" на території України (зрозуміло в другому, українському паспорті)- мають статус іноземця із усіма правовими наслідками, включаючи тимчасову реєстрацію та принизливе її продовження у російських міліцаїв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.