НСНУ готується до виборів. Про це свідчить риторика заяви

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.09.2008 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5767

Рада “Народного Союзу Наша Україна”, яка зібралася після виходу парламентської фракції НУ-НС із демкоаліції, виступила із офіційною заявою.

Ми подаємо її текст без змін та коментарів:

Заява Ради Народного Союзу «Наша Україна»

Внаслідок змови у Верховній Раді українська держава опинилася в надзвичайній небезпеці.

Зруйнувавши демократичну коаліцію і вступивши у змову з Партією Регіонів і комуністами, Блок Юлії Тимошенко створив разом з ними прокремлівську парламентську більшість.

Маючи конституційну більшість у парламенті і контроль над виконавчою владою змовники розпочали масштабний наступ на підвалини української державності й демократії.

БЮТ, Партія Регіонів і комуністи прагнуть усупереч волі народу здійснити ревізію української Конституції, віддавши всю владу в руки прокремлівської парламентської олігархії та сформованого нею уряду.

З цією метою у Верховній Раді посиленими темпами приймаються антиукраїнські закони, спрямовані на обмеження повноважень Президента України, перш за все у сферах національної безпеки, оборонної та зовнішньої політики, державного управління, на формування в Україні інститутів плебісцитарної диктатури.

На руйнування державної політики в галузі безпеки й оборони спрямовані і останні дії прем’єр-міністра Тимошенко, такі як захист безконтрольних дій Чорноморського флоту Росії з української території, відмова вирішувати проблеми подвійного громадянства і захисту інформаційної безпеки країни, блокування реалізації проекту «Одеса-Броди» тощо.

Щоб відволікти увагу суспільства від очевидних антиукраїнських дій, інфляції та відсутності реформ в економіці, прокремлівська більшість вдається до популізму й демагогії, прикриваючи свою змову розмовами про потребу «стабілізації».

На багатомісячні спроби «Нашої України» схилити уряд до передбачених коаліційною угодою і вкрай потрібних країні економічних реформ БЮТ відповів спочатку глухим саботажем, а потім – відкритою зрадою.

Ми із жалем констатуємо, що в своєму прагненні до абсолютної влади Партія Регіонів і Блок Юлії Тимошенко виявилися настільки подібними, що легко знайшли спільну мову.

Саме цю жадобу влади використовують антиукраїнські сили ззовні, які нарешті отримали у вигляді прокремлівської більшості інструмент реалізації своїх цілей в Україні – усунення з посади Президента Ющенка і ослаблення інституту Президента України взагалі, відмови від національних пріоритетів у державній політиці, дезінтеграції української держави, посилення інформаційного, економічного та військового впливу на Україну, зупинки її європейської і євроатлантичної інтеграції.

В умовах надзвичайної загрози, що виникла, всі, кому дорога свобода і незалежність України, мають об’єднатися, щоб зупинити змову і захистити своє майбутнє.

Всі, для кого цінності незалежності і свободи важливіші за особисті чи групові інтереси, мають об’єднатися навколо Президента України Віктора Ющенка як гаранта національної державності і «Нашої України» як єдиної реальної сили, що відстоює українські інтереси у нинішній Верховній Раді.

З огляду на це «Наша Україна» ініціює проведення всеукраїнського об’єднавчого з’їзду, який дасть можливість об’єднатися як цілим партіям, так і окремими політикам чи громадським діячам у єдину потужну національно-демократичну силу, здатну протистояти кремлівсько-олігархічному реваншу.

«Наша Україна» закликає всіх відповідальних політиків відмовитися від розмноження персональних політичних проектів, оскільки парад амбіцій, створення кишенькових партій і персональних блоків лише дезорієнтує людей і розчищає шлях до панування антиукраїнських сил.

«Наша Україна» звертається до всіх патріотів у середовищі Блоку Юлії Тимошенко: доля України залежить сьогодні і від Вас. Ми закликаємо Вас поставити інтереси свого народу вище інтересів партійних вождів, відмовитись бути співучасниками змови і взяти участь у процесі об’єднання українських демократичних сил.

Головною метою об’єднаної української демократії повинно стати відстоювання незалежності та європейського вибору України, захист основ національної державності, об’єднання суспільства навколо українських цінностей і потреби докорінних економічних змін.

В умовах нових загроз національній безпеці України «Наша Україна» заявляє: ми зупинимо нових реваншистів та за жодних обставин не зійдемо зі шляху, обраного Українським народом у 1991 й 2004 роках.

Слава Україні!

Голова Народного Союзу
«Наша Україна» В’ячеслав Кириленко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.