У посольстві Росії поскаржилися: росіяни масово стають українцями, не навпаки

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 22.09.2008 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5772

Посольство Російської Федерації в Україні називає інформацію в українських ЗМІ щодо масової видачі російських паспортів жителям деяких українських регіонів абсолютно безпідставною.

Як повідомили у Посольстві РФ в Україні, у дипустанові зазначили: «В українських ЗМІ тривають інсинуації стосовно нібито «масової видачі російських паспортів» жителям деяких українських регіонів. У цей же контекст підверстується інформація про спрощений порядок отримання громадянства Російської Федерації учасниками держпрограми щодо сприяння добровільному переселенню співвітчизників».

Посольство Російської Федерації заявляє «про абсолютну безпідставність такого роду вигадок і вважає за необхідне пояснити наступне». «Федеральний Закон «Про громадянство Російської Федерації» від 2002 року скоротив перелік підстав для набуття громадянства особами, які проживають за кордоном. Спрощений порядок набуття громадянства, що розглядається наразі, стосується виключно співвітчизників - учасників згаданої держпрограми, які вже переїхали на територію Росії», - сказали у Посольстві.

«За підсумками 2007 року, в російських консульських установах на території України громадянство Російської Федерації змогли набути лише приблизно 400 осіб. За той же період можливістю виходу з російського громадянства (у зв'язку з набуттям українського) через наші консульські установи скористалися понад 2,5 тисяч осіб. Усього у 2007 році понад 30 тис. громадян наших держав поміняли місце постійного проживання, переїхавши з України до Росії або навпаки», - підкреслили у Посольстві.

«Зіставлення цих даних ясно показує, який реальний масштаб проблеми і кому можна пред'явити претензії з приводу «роздачі паспортів», - резюмували у Посольстві РФ.

Як повідомлялося раніше, раніше кілька народних депутатів України і представників виконавчої влади заявили про таку проблему, як нелегальна масова видача українцям російських і румунських паспортів.

До російської сторони звернулося Міністерство внутрішніх справ України з проханням повідомити інформацію про надання українцям громадянства Російської Федерації. У свою чергу, в Генеральному консульстві Російської Федерації у Сімферополі спростовують інформацію про видачу російських паспортів громадянам України. За словами консул-радника, упродовж останніх 6 років Росія ускладнила процедуру отримання громадянства


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.