Президент Ющенко закликав місцевих князьків включити опалення

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.09.2008 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5773

Люди повинні отримати тепло згідно із реальними погодними умовами, а не за календарним принципом.

Про це заявив Президент Ющенко, відлітаючи у США, повідомила прес-служба.

Президент України занепокоєний ситуацією, що склалася із підготовкою до опалювального сезону.

Вже кілька днів в окремих регіонах України температура опускається нижче 10 градусів. Це становить загрозу для здоров'я найбільш вразливих верств, зокрема, вихованців дитячих закладів, школярів, пацієнтів системи охорони здоров'я та соціального захисту.

На переконання Глави держави, ускладнені погодні умови в Україні повинні змусити центральну та місцеву владу до рішення про дострокове підключення опалення. При цьому першочерговим завданням є забезпечити теплом об'єкти соціальної інфраструктури та житлові будинки.

«Я закликаю Кабінет Міністрів разом із регіональною владою та органами місцевого самоврядування у прискореному режимі завершити підготовку та розпочати опалювальний сезон. Люди повинні отримати тепло згідно із реальними потребами, а не за календарним принципом - чекаючи офіційну дату 15 жовтня», - заявив Президент Віктор Ющенко перед відльотом до США.

«Ми разом маємо зробити цей крок назустріч громадянам України. Саме дії на благо людей здатні об'єднати протилежні політичні сили та центри впливу», - переконаний Глава держави.

Водночас, Київський міський голова Леонід Черонвецький підписав розпорядження про початок опалювального сезону у 2008 році з 1 жовтня.

Згідно з документом від 15 вересня, текст якого розміщений на офіційному веб-порталі міської влади, підключення систем теплопостачання відбуватиметься у два етапи. На І етапі передбачена подача теплоносія в пологові будинки, лікувальні установи та дошкільні заклади, а також в загальноосвітні навчальні заклади за заявками їх керівників та за умови готовності систем теплоспоживання. ІІ етап передбачає подачу тепла в житлові будинки незалежно від форм власності та відомчої належності, а також в адміністративні будівлі підприємств, установ і організацій.

У розпорядженні також зазначено, що підключення систем теплопостачання здійснюватиметься в житлових будинках відповідно до поадресних графіків, узгоджених з райдержадміністраціями, а в адміністративних будівлях – за заявками керівників організацій.

Замість післямови. До 1 жовтня залишилося не так вже й багато. Побачимо, як здійснюються на практиці розпорядження столичного мера. Проте, чомусь не віриться, що у помешканнях киян потеплішає. Бо, насправді, трухляве совітське обладнання центрального теплопостачання - ніхто не замінив, при тому, самим громадянам - категорично заборонили ставити автономне опалення. Ще за часів Януковича.

Тому, ми вважаємо ці гучні заяви гаранта - продовженням дешевого піару для совкових лохів. Не більше. Бо, якби він дійсно турбувався за вибоців - напевно б зняв антиконституційну заборону уряду Януковича і надав громадянам невід'ємне право самим вирішувати, як і коли обігрівати власну оселю.

Але тоді, якщо б це було зроблено, як би гарант показав, що він "переймається" проблемами маленьких українців, якщо ці українці незалежні від його бюрократичної волі?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.