Гримаси національної науки. Столичний унівеситет хотіли перетворити на шинок

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.09.2008 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5777

Прокуратура міста Києва виявила спробу незаконної зміни форми власності з державної на приватну учбових приміщень, що перебувають на балансі Київського національного університету ім. Т.Шевченка.

Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

Як встановлено, між колишнім керівником Київського національного університету ім. Т.Шевченка та одним із комерційних підприємств укладено договори про спільну діяльність, відповідно до яких, крім об’єднання інвестицій для досягнення спільної мети, передбачено зміну форми власності нежитлових приміщень університету з державної на приватну.

За умови виконання даних угод призначені для навчально-виховного процесу студентів приміщення могли б перетворитися на торгівельно-розважальні комплекси.

Враховуючи порушення прав студентів та приховане відчуження державного майна, прокуратура столиці звернулась до Господарського суду міста Києва з позовами про визнання угод недійсними з моменту їх укладення. Рішенням Господарського суду міста Києва від 12.09.08 позовні вимоги прокуратури задоволені у повному обсязі.

Від “Аратти”: а що, власне, можна було чекати від колишнього члена ЦК КПУ Віктора Скопенка? Звичайний компартійний номенклатурник від науки.

Як відомо, в роки поскомуністичного чиновницького раю, Скпенко, не без допомоги іншого номенклатурника від науки Патона, не тільки втримався на державній посаді, а й, як бачимо, активно перетворював державне майно у приватни, тобто власні, доходи. І не тільки учбові корпуси. Це - дрібничка. Найбільш прибутковим "бізнесом" була золота столична земля.

Тепер, пан-товаріщ Скопенко - на почесній державній пенсії, а на університетській землі - зарясніли новобудови. Не подумайте погано: до унівеситету вони не мають жодного стосунку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.