БЮТ підписався під коаліційними принципами НСНУ

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 23.09.2008 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5779

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко щойно, у присутності журналістів, підписав офіційну відповідь БЮТ на пропозицію НУ-НС про формування нової коаліції.

Кириленко пообіцяв, що, як тільки зроблять копію документа для журналістів, його оригінал буде переданий лідерові НУ-НС В’ячеславу Кириленку.

Лідер фракції БЮТ поінформував, що основним месседжем цього звернення є те, що «фракція БЮТ в основному погоджується з наданими головою НУ-НС В’ячеславом Киріленком програмними принципами діяльності демократичної коаліції у ВР».

Варто зазначити, що також одним із пунктів цієї відповіді є те, що БЮТ підтримує шість принципів врегулювання збройного конфлікту в Грузії, які запропоновані президентом Франції Ніколя Саркозі.

Крім того, йдеться про те, що БЮТ ніколи не відійде від своїх демократичних принципів

Кириленко також підкреслив, що на сьогоднішній день «демократичний шлях» розвитку України знаходиться у руках Президента Віктора Ющенка.

Як повідомлялося раніше, НУ-НС затвердив програмні принципи діяльності нової парламентської коаліції. Про це після закінчення політради у суботу повідомив лідер цієї політичної сили В’ячеслав Кириленко.

Зокрема, за його словами, ці принципи складаються з трьох розділів. Перший стосується захисту державного суверенітету. Зокрема, йдеться про засудження дій Російської Федерації проти Грузії, визнання необхідності визначення юридичного статусу перебування Чорноморського Флоту РФ у Севастополі, вироблення надійної системи дотримання національного законодавства України, забезпечення державної незалежності України шляхом входження у систему колективної безпеки НАТО.

Другий розділ стосується захисту демократії. Цей розділ передбачає відмову від внесення системних змін до Конституції упродовж поточного скликання ВР і забезпечення повноцінного розвитку людини шляхом здійснення істотних реформ.

Третій розділ щодо захисту європейського вибору полягає у визнанні курсу на європейську і євроатлантичну інтеграцію як пріоритету у зовнішній політиці України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.