Мороз підказав ГПУ де сліди Пукача і пропіарив свою книжку

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.09.2008 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5780

Колишній керівник Департаменту зовнішнього спостереження та кримінальної розвідки МВС України генерал Олексій Пукач, якого розшукують українські правоохоронні органи у зв'язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе, перебуває, за неофіційними даними, у США.

Про це заявив лідер соціалістів Олександр Мороз сьогодні після надання свідчень у Генеральній прокуратурі у справі Г.Гонгадзе, повідомила прес-служба СПУ.

Мороз вийшов з Генпрокуратури о 10.15, пробувши на допиті 1 годину, зазначили в прес-службі. За словами Мороза, допит проводив слідчий Харченко, який вів справу сумлінно. Лідер СПУ сказав, що це не той слідчий, з яким він спілкувався в 2000-2001 році.

"Мені здалося, що він робить свою справу сумлінно, ставив професійні запитання, поводився дуже коректно, проте нічого нового не пролунало", - зазначив Мороз.

Лідер СПУ сказав, що він порадив Президентові Віктору Ющенку подзвонити своєму американському колезі Джорджу Бушу та домовитися про проведення в Америці аудіоекспертизи плівок майора Миколи Мельниченка, оскільки, на думку Мороза, на них містяться факти, які можуть пролити світло на замовників і організаторів викрадення та вбивства Г.Гонгадзе.

Цікаво, що на допит у ГПУ Мороз ходив із своєю книжкою, яку він написав по гарячих слідах цих подій. Як він сам сказав журналістам, книжка йому була потрібна, щоб відновити у пам'яті події того часу.

Як повідомлялося, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винуватими у вбивстві Г.Гонгадзе трьох колишніх працівників Департаменту зовнішнього спостереження та кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – перебуває в розшуку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.