На Банковій посилено витягають із шухляд кримінальні твори Кучми-Потебенька

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.09.2008 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5800

Сьогодні прес-служба Президента розповсюдила інформацію про те, що Президент Ющенко, під час візиту до США порушував питання про екстрадицію Павла Лазаренка в Україну.

Згідно із цією інформацією, про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Степан Гавриш, повідомляє прес-служба глави держави.

"РНБО має підтвердження про те, що під час робочого візиту Президента України до США, який тривав 22-25 вересня, в Сполучених Штатах почала працювати міжвідомча група експертів правоохоронних органів України. У результаті її роботи були досягнуті попередні домовленості з американською стороною про можливу екстрадицію до України П.Лазаренка", - сказав С.Гавриш.

За його словами, експерти продовжать свою роботу під час наступного візиту глави держави до США, який намічений на 29 вересня. При цьому Гавриш повідомив, що, на переконання самих правоохоронців, ймовірність досягти позитивного результату цих переговорів достатньо висока.

З 1999 р. П.Лазаренко вважається політичним біженцем у США. Американська прокуратура висувала проти Лазаренка, який очолював український уряд з червня 1996 р. по липень 1997 р., звинувачення у здирстві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і "відмиванні" в 1994-1999 рр. 280 млн дол., проте, пізніше суддя понизив цю суму до 10 млн дол.

Наразі у США триває розгляд апеляційної скарги Лазаренка, яка подана на зазначене рішення суду першої інстанції.

Нам вдалося зв'язатися із прес-службою ВО "Громада", лідером якого є Павло Лазаренко.

"Ми здивовані тим, що подібні питання ставлять не уповноважені на те органи, а заступник секретаря РНБО Степан Гавриш. Попри те у цій занепокоєності РНБО ми хотіли би бачити справжнє бажання української влади зреалізувати давнє прагнення Павла Лазаренка повернутися в Україну" - прокометували інформацію у прес-службі.

"Хочемо ще раз підкреслити, що у контексті подібних заяв мова жодною мірою не може йтися про притягнення Лазаренка до кримінальної відповідальності в Україні. Оскільки усі звинувачення, які висувалися Лазаренкові Генеральною прокуратурою за часів правління Кучми, давно розгялуті американським судом й щодо кожного з них ухвалене відповідне рішення. А, як відомо, Україна і США є учасниками міжнародної конвенції про взаємне визнання судових вироків. Нині суд 9-го апеляційного округу США розглядає питання щодо остаточного зняття усіх звинувачень, висунутих американським правосуддям з подачі української влади". - наголошується у кометарі прес-служби.

У ВО "Громада" сподіваються, що клопотання української влади, про яке сповістив Гавриш, порушене на найвищому державному рівні, позитивно вплине на розгляд американським судом апеляції їхнього лідера.

"Сподіваємося, що продемонстроване українською владою прагнення повернути Лазаренка в Україну прискорить дату ухвалення апеляційним судом США справедливого рішення у справі лідера "Громади" й прискорить дату його повернення на Батьківщину!" - зазначає прес-служба.

Замість післямови. Наразі ми не поділяємо оптимізму однопартійців Лазаренка, оскільки підозрюємо, що за прагненням клерків із Банкової реанімувати кримінальні фантазії Кучми-Потебенька, ховається бажання вичавити бодай хоч щось компроментуюче чинного прем'єра від демократичної коаліції Юлію Тимошенко.

Мабуть кепські справи у команди ширкачів-клептоманів Балоги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.