Коаліційні пристрасті. Очима свідка

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.09.2008 16:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5803

Нардеп-самооборонець Кирило Куликов розповів про деякі пікантні подробиці коаліційних переговорів, без суфлеру із Банкової.

«Перспективи у переговорному процесі є. Сьогодні є шанс почати переговори з нової сторінки. Залишити всі образи в минулому. Але, в той же час, необхідно залишити всякі екстремістські методи при веденні переговорів зі сторони блоку НУ-НС. Адже представники фракції постійно висувають вимоги», - так прокоментував народний депутат, член депутатської групи «Народна самооборона» Кирило Куликов перспективи переговорних процесів щодо створення коаліції між НУ-НС, БЮТ та Блоком Литвина.

Зокрема, за словами Кирила Куликова, вчора на засіданні представників трьох фракцій було висунуто 4 вимоги: спільне формування порядку денного, неподолання вето по ряду законопроектів, заява по Грузії та ряд законів, які були проголосовані, але суперечили Конституції. З цими вимогами БЮТ та представники фракції Литвина погоджувалися, однак НУ-НС тримав «непримиренну позицію».

Тому, як зазначив Кирило Куликов, складається таке враження, що НУ-НС налаштований не на те, щоб іти на переговори, а лише на те, щоб постійно висувати нові умови.

«В тому числі, що стосується постанови по Грузії. Висунута умова прийняти за основу найрадикальніший проект цієї постанови. Хоча є конкретна заява Євросоюзу, є рішення 63-ї Генеральної асамблеї ООН. Чому обов’язково ми повинні виділятися і виставляти зовсім незрозумілу позицію, причому, в цій позиції ми не зовсім підтримуємо народ Грузії, а підтримуємо політиків Грузії…?», - сказав він.

Також Кирило Куликов вважає, що, незважаючи на заяви деяких політиків, сьогодні у Верховній Раді ніякого зриву домовленостей щодо подальшого переговорного процесу не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.