Москва. Криваві розборки васалів біля кремлівських стін

Автор/джерело -  © Reuters



Дата публiкацiї - 25.09.2008 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5804

В центрі Москви увечері в середу убитий екс-депутат Держдуми РФ Руслан Ямадаєв, повідомила Рейтер представник управління інформації ГУВС Москви.

За її словами, за попередніми даними, в 17.20 МСК на Смоленській набережній до автомобіля "Мерседес", що зупинився на "червоне світло", під'їхав невідомий і вистрілив в Ямадаєва, що управляв машиною. Екс-депутат помер на місці.

Руслан Ямадаєв є братом колишнього командира батальйону "Схід" Суліма Ямадаєва.

У момент вбивства в машині, як пасажир, знаходилася ще одна людина, особа якої встановлюється, повідомив офіційний представник МВС РФ Валерій Грібакин. Джерело агентства розповіло, що в автомобілі знаходився й колишній комендант Чечні генерал-лейтенант Сергій Кизюн.

"Машина, в якій знаходилися Ямадаєв і Кизюн, була розстріляна невідомими з автомобіля "Ауді-80", який зупинився разом з "Мерседесом" на світлофорі", - сказало джерело. За його словами, це вбивство носить "явно замовний характер".

"За машиною Ямадаєва велося стеження. Кілери знали, хто знаходився в машині", - відзначив співбесідник агентства.

У Москві у зв'язку з ЧП введений план "Перехоплення".

За фактом вбивства екс-депутата порушена кримінальна справа за статтєю "вбивство", повідомив офіційний представник СКП РФ Володимир Маркин.

Руслан Ямадаєв з 1999 року очолював загони народного ополчення, які, спільно з федеральними силами, брали активну участь в проведенні спецоперацій з знищення бандформувань, встановленню законності і правопорядку в Чечні. У 2001 році він був заступником військового коменданта Чеченської Республіки.

У грудні 2003 року Ямадаєва було обрано депутатом Держдуми четвертого скликання від виборчого об'єднання "Єдина Росія". Він був членом комітету Держдуми по міжнародних справах, членом комісії Держдуми по мандатних питаннях і питаннях депутатської етики. Екс-депутат також був Героєм Росії.

За деякими даними, убивство пов'язують із суперництвом кланів Ямадаєвих і Кадирових за владу у Чечні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.