Прем'єр Тимошенко відповіла на публічні звинувачення гаранта

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.09.2008 00:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5805

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає Президента України Віктора Ющенка не робити гучних заяв-звинувачень на її адресу під час закордонних візитів.

Із таким проханням Тимошенко звернулася до Ющенка, коментуючи заяву глави держави про те, що Тимошенко лобіювала призначення екс-керівника Секретаріату Президента Віктора Медведчука Послом України в Росії або на посаду віце-прем`єр-міністра уряду.

«Пан Медведчук сьогодні не працює на жодній посаді. І я хотіла б, щоб Президент, який практично здав всі ідеали Майдану і здійснює кадрову політику, я прошу його не кидатися такими заявами за кордоном», - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр також повідомила, що у неї, у свою чергу, також виникає безліч питань, пов`язаних з кадровими призначеннями Президента. «У мене великі питання до Президента: чому, наприклад, сьогодні закарпатські уркагани і контрабандисти працюють у нього? Я хочу поцікавитися, чому сьогодні головний гінеколог і головний ідеолог Партії регіонів працює в РНБО, чому сьогодні роздано нагороди Ківаловим і Колесніковим, Чеоновецькому? Я хочу поцікавитися, чому послом в Росії, якщо вже повертатися до цієї теми, призначений пан Гриценко, який є тіньовим міністром закордонних справ уряду Януковича. Я таких питань можу задати багато», - сказала прем'єр-міністр.

Разом з тим Тимошенко не прокоментувала інформацію про її співпрацю з Медведчуком для розробки законопроекту про внесення змін до Конституції. «Поки що ніякої Конституції немає, а коли вона буде, я повідомлю вам, хто над нею працював», - сказала вона.

«Я дуже берегтиму цілісність і мир в країні... Думаю, що якщо хтось на цьому робитиме рейтинги, то ми думатимемо про те, як таких політиків прибирати з політики», - сказала прем'єр. На її думку, «робити свої рейтинги на розколі України, ініціації та підтримці локальних військових конфліктів, не дай Бог, це якраз антиукраїнська політика.

«А те, що там мітинги проводять, то я хочу сказати, що для бездарних політиків, які скотилися до рейтингу в 4%, сьогодні піднімати рейтинг можна тільки такими домкратами як «рука Москви», «московський кремлівський сценарій». Я думаю, що така технологія повинна бути заборонена і між демократичними силами». - сказала Тимошенко.

«Я думаю, що не «рука Москви» і Кремля розвалила демократичну коаліцію, а як раз руки, які ніколи не крали, це зробили», - заявила Тимошенко.

Вона в черговий раз заявила, що і надалі терпітиме всі заяви і дії в свою адресу Секретаріату Президента, РНБО і самого Президента України Віктора Ющенка, який, за її словами, «коли виїжджає за кордон, збирає західні ЗМІ і просто ганьбить прем'єра, уряд так, як може».

«Я це терпіла і терпітиму не тому, що у мене немає гордості, а тому, що я просто служу Україні, на відміну від тих людей, які займаються політиканством», - відзначила Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, вчора, 24 вересня, Президент України Ющенко під час зустрічі з представниками Атлантичної ради в Нью-Йорку заявив, що Тимошенко просила його призначити екс-голову Адміністрації Президента Медведчука послом України в Російській Федерації або на посаду віце-прем'єр-міністра України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.