Профбюрократи на замовлення. За для зростання добробуту вексельбергів, українців шантажують дніпрпетровською трагедією

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.09.2008 01:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5806

Профспілка працівників газових господарств України вважає за необхідне перегляд тарифної політики відносно газопостачальних підприємств для встановлення ринкових тарифів і забезпечення безпеки газових мереж, тобто їх збільшити більш, ніж на третину.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова профспілки працівників газових господарств України Іван Яровий.

За словами Ярового, існуючі на сьогодні тарифи не відповідають реальним витратам газопостачальних підприємств, крім того, в них не передбачені кошти на розвиток і ремонт мереж. При цьому, на думку фахівців, зношеність газових мереж в Україні перевищує 60%.

За словами Ярового, брак інвестицій на розвиток і ремонт газових мереж не дозволяє підприємствам оперативно проводити необхідні ремонтні роботи, що, у свою чергу, призводить до підвищення аварійності. За інформацією голови профспілки, з початку цього року кількість аварій при використанні газу в побуті зросла майже на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 75 нещасних випадків, кількість постраждалих зросла до 119 чоловік.

Яровий зазначив, що за відсутності необхідних коштів на відновлення мереж газопостачальні підприємства не можуть гарантувати повну безпеку газових мереж. «За таких обставин працівники галузі відмовляються брати на себе всю відповідальність за безпеку і стабільність газопостачання», - сказав він і додав, що необхідно вжити заходів для негайної модернізації та оновлення газових мереж. «Якщо не буде вжито заходів, то аварії, які сталися в Луганську і Дніпропетровську, можуть повторитися», - наголосив голова профспілки.

За словами Ярового, необхідно передбачити витрати на ремонт і відновлювальні роботи в обсягу не менше 25% від загальної величини тарифу, а також включити в структуру тарифу інвестиційну складову в розмірі не менш як 10% загального тарифу.

Від “Аратти”: на скільки нам відомо, профспілки - це не школа комунізму, а об'єднання громадян-найманих працівників за професійною ознакою для відстоювання своїх прав перед роботодавцем та державною владою, якщо вони порушуються.

Як засвідчує прес-конференція пана Ярового, він досить приблизно уявляє свій обов'язок, як глава профспілки, оскільки публічно лобіював фінансові інтереси приватних роботодавців, які є власниками газорозподільчих мереж.

Для пана Ярового, який публічно продемонстрував, що вважає журналістів, як і решту українців дурниками чи лохами, ми повідомляємо, що приватизуючи газовий крантик, між власником та державою укладався договір, відповідно до якого саме власник зобов'язувався забезпечувати безпеку експлуатації цих мереж, а не громадяни-споживачі за власний кошт.

Отже, у нас виникло питання до пані Семенюк-Самсоненко: чому ж ФДМ неабияк пильнує «Мітал» і впритул не бажає бачити стану фінансування власниками безпеки газових мереж? Чи життя сотень тисяч українських громадян не входить у сферу інтересів Ахметова-Пінчука?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.