Коаліційні пристарсті. Бютівці очікують фінального указу гаранта 3 жовтня (доповнено)

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 26.09.2008 14:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5810

У БЮТ не бачать підстав для можливого формування коаліції з НУ-НС. Бо нашоукраїнці свідомо їх блокують.

Про це сьогодні в кулуарах ВР заявив заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов.

"Я, наприклад, особисто побачивши сьогодні, яку поведінку обрала НУ-НС, не бачу ніяких підстав і можливостей для створення такої коаліції", - відзначив він.

За його словами, за наявною в БЮТ інформацією, НУ-НС не уповноважила голову фракції В'ячеслава Кириленка на формування такого порядку денного, який був їм запропонований.

"Така деструктивна поведінка на наш погляд направлена на одне - на затягування переговорного процесу до п'ятниці (3 жовтня), а в п'ятницю (3 жовтня) на очікування президентського указу з дострокового припинення повноважень парламенту", - сказав Портнов.

Водночас нардеп-бютівець Андрій Шкіль заявив, що заява нардепа Портнова стосовно того, що БЮТ не бачить сенсу у продовженні переговорів з НУ-НС щодо коаліції, не відображає позицію фракції.

"Ми робимо все для того, щоб прискорити об"єднавчий процес, всі підстави для цього є. Єдине – це дуже важкий об"єднавчий процес, і, на превеликий жаль, лідери "Нашої України" не налаштовані на об"єднавчий процес", - сказав він.

Він повідомив, що сьогодні голова фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко не прийшов на консультації щодо створення нової коаліції, які мали відбутися о 13:30.

Шкіль зазначив, що керівники фракції НУ-НС були проінформовані про продовження консультацій сьогодні. "На продовження консультацій прийшли лише люди, які хочуть створювати коаліцію, лише деякі керівники партій, які входять в блок", - зазначив Шкіль.

На його думку, керівництво фракції не прийшло на продовження переговорів через те, що проводило підготовку до засідання політради. Нардеп також зазначив, що блок Литвина не був присутній на продовженні переговорів. "Блок Литвина зайняв дуже мудру позицію: ви між собою розберіться (БЮТ та НУ-НС), узгодьте, а ми з цим погодимось", - зазначив нардеп.

На думку нардепа, продовження консультацій може відбутися після засідання політради НУ-НС.

Як повідомлялося раніше, вчора, замість коаліційних переговорів лідер НУ-НС Кириленко напівтаємно зустрічався із Президентом Ющенком. Про що йшлася мова - жодних повідомлень, як і офіційної інформації про цю зустріч.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.